Demanen que declare la mare del principal sospitós de l'assassinat de Marta Calvo

El jutge instructor ha denegat aquesta petició anteriorment en dues ocasions, i les defenses són conscients que, fins i tot si s'acorda la declaració testifical, la dona podria optar per no declarar

Una patrulla de la Guàrdia Civil frena l'accés a la zona on es busca el cos de Marta Calvo
Una patrulla de la Guàrdia Civil frena l'accés a la zona on es busca el cos de Marta Calvo / Europa Press

Les acusacions particulars en la causa judicial oberta per la mort de Marta Calvo i dos dones més (Lady Marcela i Arliene) han demanat que declare, en qualitat de testimoni, la mare del principal sospitós, Jorge Ignacio Palma, amb qui va estar els dies següents a la desaparició de la jove valenciana. Marta Calvo va desaparèixer el 7 de novembre de 2019 i tot i els diversos intents de les forces de seguretat, el seu cos encara no ha aparegut.

En el moment dels fets, la mare de Jorge Ignacio Palma residia (i continua fent-ho) a Mallorca, encara que hi ha constància que va estar el cap de setmana posterior a la desaparició de Marta Calvo amb el fill a Manuel, ja que era l'aniversari de l'acusat.

El lletrat dels familiars de Lady Marcela i Arliene i set dones més supervivents de les trobades sexuals amb cocaïna amb el detingut, l'advocat Juan Carlos Navarro, ha presentat un escrit davant el jutjat d'instrucció número 20 de València en el qual reclama aquesta testifical. I també l'advocada de la mare de Marta Calvo, Pilar Jové, té previst fer idèntica sol·licitud aquest dimecres, segons fonts del cas.

Navarro justifica la seua petició en el contingut d'un informe psiquiàtric del detingut, incorporat recentment a la causa, en el qual aquest explica que la seua mare no aprovava el seu estil de vida, els seus assumptes de narcotràfic –va complir condemna a Itàlia per això– i el fet que freqüentara prostitutes, la qual cosa evidencia, segons el parer d'aquesta part, un alt nivell de complicitat amb la mare. Aquest lletrat pretén esbrinar si la mare pot saber algun altre detall tant de la desaparició de Marta Calvo com de la possible implicació del fill en les altres morts i agressions sexuals.

Per la seua banda, la lletrada que representa la mare de Marta Calvo, Pilar Jové, té previst presentar aquest dimecres una sol·licitud en els mateixos termes, però sustentada en la declaració d'un amic del detingut davant la Guàrdia Civil en la qual va apuntar que "si algú sap alguna cosa, evidentment és la mare".

El jutge instructor ha denegat aquesta petició anteriorment en dues ocasions, i les defenses són conscients que, fins i tot si s'acorda la declaració testifical, la dona podria optar per no declarar, ja que l'investigat és un familiar directe.

També et pot interessar

stats