Demanen cinc anys de presó per als tres vigilants de discoteca acusats d'agredir un jove marroquí

Els advocats de la víctima reclamen tractar el cas com un delicte d'odi en considerar que la pallissa, ocorreguda el març del 2022, tenia motivacions racistes

Víctima de l'agressió racista a l'entrada d'una discoteca
Víctima de l'agressió racista a l'entrada d'una discoteca / València Acull

El denunciant de l'agressió racista ocorreguda a la discoteca Mya de València el març del 2022 demana cinc anys de presó per als tres vigilants investigats. A més, reclamen una inhabilitació laboral especial i una indemnització d'11.000 euros per a la víctima.

Els fets es remunten a la matinada del 6 de març del 2022, quan els acusats van obligar un jove d'origen marroquí a abandonar el local, ubicat a la Ciutat de les Arts i les Ciències, sense cap motiu aparent. Segons ha relatat a la Justícia, a l'eixida, sis dels treballadors del servei de seguretat l'envoltaren per a després començar a espentar-lo i colpejar-lo. Fins a tres vigilants participaren en la pallissa posterior i causaren al client contusions i una fractura al nas.

Els advocats consideren que el cas es tracta d'un delicte d'odi per les amenaces racistes que li van escridassar durant l'agressió. "Moro de merda, et mate", va ser una de les coses que li van dir. Per això, demanen al tribunal que aplique els agreujants corresponents.

La causa, de què va fer-se ressò l'ONG València Acull, està oberta en el jutjat d'instrucció número 14 de València des de fa vora un any. Fonts judicials comentaren aleshores que el que s'investigava inicialment era un delicte de lesions, sense perjuí de qualificació ulterior. En el procés van estar involucrades fins a deu persones per presumpta vinculació amb els fets denunciats.

També et pot interessar

stats