Demanen 40 anys de presó per al policia jubilat de Mislata acusat de matar la parella la nit de Nadal de 2020

Un tribunal popular a l'Audiència de València jutja des de hui l'home, que presumptament va asfixiar la dona i després va cremar la casa amb ella dins

L'acusat, de gris, aquest dilluns en la primera sessió del juí
L'acusat, de gris, aquest dilluns en la primera sessió del juí / À Punt NTC

Un policia retirat de Mislata s'enfronta a una pena de 40 anys de presó per, suposadament, haver matat la dona la nit de Nadal de 2020 en aquesta localitat de l'Horta i cremar el pis familiar després amb el cos dins. La Fiscalia l'acusa d'un delicte d'assassinat amb traïdoria i d'altre d'incendi amb perill per a les persones, ja que va posar en risc tot l'edifici.

L'home ha segut aquest dilluns al banc dels acusats davant un jurat popular a l'Audiència Provincial de València, que donarà un primer veredicte. La defensa, no obstant això, reclama la lliure absolució de l'acusat, que ara té 62 anys, en indicar que és innocent dels fets que se li atribueixen.

El tràgic episodi va tindre lloc el 24 de desembre del 2020 en la residència en què vivien junts presumpte assassí i víctima, de 58 anys. Segons manté el representant del ministeri fiscal, l'acusat va decidir posar fi a la vida de la parella i, aprofitant que estava en un estat d'embriaguesa que li impedia defensar-se, va agafar-la del coll i va pressionar-la fins a deixar-la sense respiració, cosa que li va provocar la mort per asfíxia.

Posteriorment —sempre segons el relat de la Fiscalia— l'expolicia va tractar d'encobrir els fets. Volia simular que era l'esposa qui s'havia suïcidat bevent alcohol i botant foc al pis mentre ell passejava el gos. O, almenys, que la mort havia sigut accidental. Així, incendiar l'habitatge, acció amb la qual va arriscar la vida de la resta de veïns i veïnes de l'immoble. El ministeri públic demana per a ell 25 anys de presó pel crim masclista, i quinze més per provocar les flames. Considera a més, que va actuar amb traïdoria i que ho tenia tot planificat.

No va ser fins a l'any següent que les autoritats detingueren l'home. El resultat de l'autòpsia va ser determinant, ja que va demostrar que la dona no havia mort per l'incendi, sinó que l'havien assassinada abans. La víctima només tenia una germana que ha renunciat a qualsevol indemnització que li puga correspondre, mentre que la comunitat de propietaris de l'edifici en què va ocórrer el crim masclista tampoc reclama res.

L'agent jubilat es troba a la presó provisional des de l'1 de desembre de 2021. Anys abans l'acusaren de violar una dona, que va morir en un altre incendi, i va eixir absolt de la causa.

També et pot interessar

stats