El govern espanyol confirma, un any després, l’assassinat masclista d’una dona la nit de Nadal a Mislata

L’acusat del delicte, que es troba a la presó, hauria provocat un incendi a sa casa per a ocultar el crim

Capçalera de la manifestació en rebuig a l'assassinat masclista ocorregut a Sagunt el 9 de maig
Imatge d'arxiu de la manifestació en rebuig a l'assassinat masclista ocorregut a Sagunt el 9 de maig / Ainhoa Alberola

La delegació del govern espanyol contra la Violència de Gènere ha confirmat, un any després, l’assassinat per violència de gènere d’una dona de 58 anys la nit de Nadal del 2020 a Mislata. 

La setmana passada, la Policia Nacional va detindre el sospitós del crim, un home de 62 anys, com a presumpte autor de la mort. Segons les investigacions, l’acusat hauria provocat un incendi a la seua pròpia casa per a ocultar el crim, i per això mateix s'havia tardat a dirigir la investigació cap a ell. 

Segons detalla la delegació del govern, la víctima no tenia fills ni filles menors d’edat i sí que hi havia denúncies prèvies per violència de gènere contra l’agressor. 

Victòria Rossell, delegada contra la Violència de Gènere, ha explicat en Twitter que, en aquest cas en què s’ha tractat d’amagar l’assassinat com un suïcidi, el treball de la medicina forense ha sigut essencial, "encara que necessite el seu temps". L’informe de l'autòpsia de la víctima va revelar que la mort era d'origen violent, possiblement per asfíxia i que s'hauria produït abans de l'incendi. 

Aquest és el segon crim per violència de gènere que es confirma aquest dimarts a la Comunitat Valenciana, després que s’haja considerat també l’assassinat ocorregut aquest cap de setmana a València, en què un home ha matat la seua parella, de 30 anys. 

També et pot interessar

stats