Delgado diu que la sentència de La Manada deixa "molt clar" l'ocorregut

9 min.

La ministra de Justícia en funcions, Dolores Delgado, ha assegurat que la sentència del Tribunal Suprem en relació amb La Manada deixa "molt clar" el que va succeir, i ha elogiat el sistema judicial en què un òrgan superior pot "concretar i fixar" les conseqüències penals. La ministra en funcions ha assegurat que la "sentència" és "molt completa" i s'analitzen tots els "aspectes" que van poder ser "dificultosos" per a l'òrgan judicial navarrés que va emetre la primera resolució.

En aquest sentit, ha destacat que la primera sentència recollia "uns fets molt amplis, molt específics i expressos" on es donava "credibilitat al testimoniatge de la víctima". "La víctima va ser víctima", ha determinat. 

Per la seua banda, el catedràtic de Dret Penal de la Universitat de València, Joan Carles Carbonell, ha assegurat en Les notícies del matí que la resolució del Suprem del cas de La Manada no és una sentència innovadora, però sí important, i que en la pràctica "establirà jurisprudència".

L'especialista ha indicat que la sentència recull gran part dels arguments que havien donat els penalistes, com que va ser una agressió "pel clima d'intimidació i violència que anul·lava la voluntat de la víctima".

Una resolució que ha sigut possible amb la legislació actual. A pesar d'això, Joan Carles Carbonell ha assegurat que "la reforma del Codi Penal és convenient, però no necessària". En aquest sentit, considera que correspon al nou govern iniciar el procés de la reforma. 

El passat divendres 21 de juny es coneixia la decisió del Suprem d'elevar a quinze anys les condemnes per als membres de La Manada per un delicte continuat de violació.  A més, aquest dimarts passen a disposició judicial els cinc homes detinguts a Cullera per un presumpte abús sexual a una dona a la platja naturista del Mareny de Sant Llorenç. 

stats