El delegat del govern espanyol a Madrid avança sancions per la concentració en contra de la mascareta

Ja s’han imposat més de 30 denúncies i entre les persones identificades es troben els organitzadors mateix.

Alguns dels manifestants de la concentració a Madrid
Alguns dels manifestants de la concentració a Madrid / Fernando Alvarado (Efe)

El delegat del govern espanyol a Madrid, José Manuel Franco, ha assegurat que se sancionarà “amb la màxima duresa” permesa per la llei l’incompliment de l’ús de la mascareta en la concentració dels crítics amb les mesures de protecció contra la pandèmia que va tindre lloc aquest diumenge en la plaça de Colón. “No els eixirà gratis a les persones que han posat en perill la salut dels madrilenys”, ha assegurat.

En una entrevista en la Ser, Franco ha informat que la Policia Nacional investigarà el que ha ocorregut en la concentració i ha precisat que ja s’han imposat més de 30 denúncies i que entre les persones identificades es troben els organitzadors mateix. Així, ha insistit que “és inacceptable i gravíssim” el que ocorregut i que s’actuarà en conseqüència: “Els que han actuat d’eixa manera tan incívica tindran el seu just càstig”.

Així mateix, ha explicat que en l’escrit per a comunicar la concentració a la delegació del govern espanyol a Madrid en cap moment s’assenyalava que anaven en contra de les mascaretes. A més, segons aquest text es garantia la distància social i que hi hauria persones recordant amb pancartes als assistents que la mantingueren. Per això, es va considerar que es donaven les “situacions adequades” perquè se celebrara, tot respectant el dret fonamental de manifestar-se.

No obstant això, va haver-hi moltes persones que no van complir les mesures de seguretat, com ara el distanciament físic i l’ús de mascareta, per la qual cosa ha deixat “perfectament clar” que se sancionarà “amb la màxima duresa” que permet la llei. A més, Franco ha dit que la Policia “va actuar amb la proporcionalitat que s’exigeix” i, “encara que tot és discutible”, haguera sigut pitjor dissoldre la concentració o iniciar una càrrega policial.

Per la seua banda, el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha recordat que el dret de manifestació és un dret fonamental, però considera que les imatges de la concentració mostren “un acte d'irresponsabilitat flagrant”.

La delegació del govern espanyol a Madrid ja havia anunciat aquest diumenge través del seu compte de Twitter que investigarà els fets i que prendrà les “mesures adequades” perquè la concentració “no s’ha desenvolupat segons el que es disposa”. El Consell General de Col·legis Oficials de Metges va demanar que s’activaren els mecanismes necessaris per a evitar aquesta concentració, ja que la considera un greu atemptat contra la salut pública.

També et pot interessar

stats