Defensa publica la destitució del capità que dirigia les maniobres de Còrdova on van morir dos soldats

La decisió del ministeri arriba uns dies després que la família d’una de les víctimes preguntara en quina situació estava el capità

 

La titular de Defensa, Margarita Robles, atén els mitjans de comunicació en una imatge d'arxiu
La titular de Defensa, Margarita Robles, atén els mitjans de comunicació en una imatge d'arxiu / Rafael Madero (Europa Press)
11 d'abril 2074 - 10:25

El Ministeri de Defensa ha fet efectiu, a través de la publicació en el Butlletí Oficial de la Defensa (BOD), la destitució en destí del capità que va dirigir les maniobres del passat desembre en les quals van morir ofegats dos militars en la base de Cerro Muriano (Còrdova).

La mesura adoptada pel ministeri de Margarita Robles es coneix dies després que la família d’un dels soldats morts, Carlos León Rico, remetera una carta a Robles en la qual preguntava si el capità investigat "encara mana" sobre tropes. Defensa havia anunciat al desembre la intenció d'apartar-lo de les seues responsabilitats, però la publicació oficial que ho constata s'ha fet aquest dijous.

El lletrat de la família d’un dels militars morts, en l’escrit dirigit a la ministra, li plantejava si després d'anunciar públicament que el capità investigat en la causa seria apartat del comandament "tan sols el canviarien de companyia".

També demanava aclarir si el capità i el tinent tenen o han tingut "sota el seu comandament militars testimonis dels fets del dia 21 de desembre en el llac"; així com informació sobre si el capità Zúñiga "ha tingut anteriorment algun expedient disciplinari obert i ha sigut sancionat per això" o sobre "quines mesures de seguretat es complien" en l'exercici.

Divendres van comparéixer com a investigats davant el jutjat militar de Sevilla el capità Zúñiga (ara destituït), el tinent Tato i el sergent Estupiñán. 

També et pot interessar

stats