Troben sense vida els dos militars desapareguts en unes maniobres a Còrdova

Els morts, naturals de les províncies de Còrdova i Sevilla, estaven en un programa bàsic d'instrucció en el medi aquàtic

Part del dispositiu de cerca dels militars desapareguts a Còrdova
Part del dispositiu de cerca dels militars desapareguts a Còrdova / Salas (Efe)

El dispositiu de cerca dels dos desapareguts durant unes maniobres que s'estaven duent a terme en un embassament de Còrdova, pròxim a la base de la Brigada Guzmán el Bueno X de Cerro Muriano, ha confirmat la troballa del cos sense vida dels dos militars. El primer dels cossos va aparéixer poc després de les 15:30 hores i dues hores després s'ha informat de l'aparició del segon cadàver.

Els militars morts, naturals de les províncies de Còrdova i Sevilla, estaven en un programa bàsic d'instrucció en el medi aquàtic amb la resta de companys, dos dels quals han necessitat atenció mèdica pels símptomes d'hipotèrmia que presentaven.

Fonts del Ministeri de Defensa han informat que el succés va tindre lloc durant unes maniobres en un entorn aquàtic amb temperatures de fins a quatre graus, concretament en una zona de l'embassament de Guadanuño que se situa al costat de la base militar. Les mateixes fonts han assenyalat que altres companys dels militars desapareguts han hagut de ser atesos per hipotèrmia.

La Guàrdia Civil comanda el dispositiu de cerca, que continua actiu per a trobar l'altre desaparegut. Hi participen efectius militars, així com de la Guàrdia Civil i els serveis d'emergències.

De moment es desconeix la identitat dels dos militars destinats en la base militar i el caràcter de les maniobres que es feien. També es desconeixen les causes del succés i s'ha obert una investigació per a aclarir l'ocorregut.

També et pot interessar

stats