Controlat l'incendi de Catadau després de cremar set hectàrees de canyar

Tres dotacions de bombers treballen per a refrescar la zona extingir les flames, que s'han originat prop de l'assut del riu Magre

Incendi forestal a Catadau
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
14 d'abril 2023 - 08:53 Actualitzat: 14 d'abril 2023 - 13:33

Un dispositiu de bombers treballa des de dijous a la nit per a extingir un incendi forestal que crema al terme municipal de Catadau, a la Ribera Alta. El foc va començar cap a la mitjanit en una zona de l'assut del riu Magre i afecta sobretot una zona de matoll i canyar de ribera, segons ha informat Emergències de la Generalitat. Passat el migdia els efectius antiincendis l'han donat per controlat, després de cremar set hectàrees.

Després de rebre l'avís del foc en la nit de dijous, es mobilitzaren ràpidament tres dotacions del Consorci de Bombers de València. Una hora més tard, es duplicaven els efectius i s'hi enviava un sergent per a tractar de controlar les flames, que començaven a estendre's i eren visibles a quilòmetres de distància. L'altura de la columna de foc va atraure l'atenció del veïnat de la zona, que captava imatges molt cridaneres que han circulat per les xarxes socials.

Aquest divendres continuen treballant a l'àrea de l'incendi tres dotacions de bombers. Les tasques se centren a refrescar la zona cremada a la vora del Magre. A penes queda flama i la previsió és donar-lo per extingit en les pròximes hores. Paral·lelament, la Guàrdia Civil investiga les causes que han pogut originar el foc.

La falta de pluja ha facilitat la propagació d'incendis forestals en els últims dies. Només entre dimecres i dijous se n'han originat quatre com a mínim, a l'Alcúdia, al Genovés, a Barraques i a Catadau. Afortunadament, tots presenten una evolució favorable.

Un altre incendi industrial a Quatretonda

En la matinada d'aquest divendres s'ha declarat un nou incendi, però aquest industrial, a Quatretonda (Vall d'Albaida) que afecta una empresa de fusta i lacatge i han tallat el subministrament elèctric. Emergències hi ha mobilitzat sis dotacions de bombers dels parcs d'Alzira, Xàtiva i Ontinyent per a l'extinció. Fonts del Consorci Provincial de Bombers de València apunten que el foc es trobava "prou evolucionat" però, afortunadament, no s'ha propagat a altres naus.

L'incendi s'ha iniciat vora les set del matí, quan no hi havia encara ningú treballant a la planta, i ha afectat bona part de les instal·lacions. Les primeres hipòtesis sobre les causes apunten cap a un curtcircuit. Per precaució, s'ha hagut de suspendre l'activitat en un taller pròxim. 

També et pot interessar

stats