Controlat l’incendi originat pel motor d’un aerogenerador d’un molí de vent a Barraques

Un segon foc al barranc del Genovés, també estabilitzat, ha obligat a desallotjar preventivament durant unes hores part del veïnat d’una urbanització

Incendi forestal declarat a Barraques
Incendi forestal declarat a Barraques / Bombers de Castelló
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
13 d'abril 2023 - 08:40 Actualitzat: 13 d'abril 2023 - 21:52

Dos incendis han tingut aquest dijous als serveis d'emergències lluitant per evitar l'extenció de les flames. I és que els canvis de vent i el ponent han complicat l’extinció de dos incendis forestals, un d'ells ja controlat i el segon estabilitzat, a la Comunitat Valenciana. Aquest dijous ha estat en el nivell de preemergència extrem i alt per risc de foc. 

El primer incendi s’ha declarat aquesta matinada en un barranc del terme municipal del Genovés, a la Costera, i ha obligat a desallotjar preventivament la primera línia de cases de la urbanització Pi Gran, al sud del nucli urbà. En donar-se per estabilitzat el foc passades les 20:00 hores, el veïnat ha pogut tornar a casa. 

El foc ha començat en una àrea forestal pròxima a la serra de la Creu i del barranc del Llop, però després s'ha estés a una zona coneguda com el pou de Ridocci. L'avís ha arribat vora les tres de la matinada i Emergències ha optat per declarar la situació 1 del Pla d'Extinció d'Incendis Forestals (PEIF) per la proximitat de cases disseminades. 

El segon foc, que s’ha declarat aquest migdia a Barraques i ja està controlat, s’ha originat per l’incendi d’un aerogenerador d’un molí de vent. Des del Consorci Provincial de Bombers de Castelló han alertat que fa prou vent en la zona, també amb ratxes de fins a 50 quilòmetres per hora.  L'incendi s'ha generat amb la caiguda d'una part de l'aerogenerador, i es preveu que puga caure la resta de l'estructura per les flames. En l’extinció del foc treballa en aquests moments un mitjà aeri de la Generalitat, set unitats forestals, sis autobombes i una unitat de prevenció d’incendis. 

Les temperatures elevades i excepcionals que s'han registrat a les comarques valencianes aquest dijous a causa del vent de ponent, unides a la sequera que pateix el territori per la falta de pluja, dispara el risc d'incendis. L'112 ha decretat nivell de preemergència extrem a l'interior nord de les províncies de Castelló i València, i alt en gran part del litoral fins a les comarques de la Marina.

També et pot interessar

stats