Controlat un incendi forestal a Toixa que ha obligat a activar la situació 1 del PEIF

En un primer moment s'ha declarat com a incendi de vegetació, però ha evolucionat fins a activar-se la situació 1 del Pla Especial d'Incendis Forestals

Efectius dels bombers treballen en l'extinció de l'incendi
Efectius dels bombers treballen en l'extinció de l'incendi / Xavi Carrau
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
11 de juny 2022 - 16:06 Actualitzat: 11 de juny 2022 - 18:53

Efectius de bombers treballen aquest dissabte extingint un incendi forestal declarat aquest migdia en el terme municipal de Toixa (Serrans) i que ha obligat a activar la situació 1 del Pla Especial d'Incendis Forestals (PEIF), per la proximitat d'instal·lacions agrícoles i ramaderes. A les 17:27 hores el foc s'ha donat per controlat.

El foc s'ha iniciat al voltant de les 14:00 hores i, en un primer moment, ha sigut declarat com a incendi de vegetació, segons ha informat el Centre de Coordinació d'Emergències 112 CV a través de les xarxes socials.

Fins al lloc s'han mobilitzat dues unitats de bombers forestals, dues autobombes, una unitat aèria, un capatàs coordinador, un cap de comarca i tres unitats de prevenció d'incendis.

Tanmateix, més tard, al voltant de les 14:40 hores, s'ha decretat la situació 1 del PEIF i als mitjans inicials s'ha sumat una altra unitat de bombers forestals, una unitat helitransportadora de la Generalitat, una autobomba i una altra unitat aèria.

El nivell 1 d'alerta del PEIF s'estableix quan una situació d'emergència provocada per un o diversos incendis forestals pot afectar greument béns forestals o afectar lleument la població i béns de naturalesa no forestal, per a l'extinció de la qual pot ser necessari incorporar mitjans extraordinaris.

També et pot interessar

stats