Declarat culpable l’home acusat de causar el suïcidi d’un adolescent després d’assetjar-lo

La Fiscalia demana catorze anys de presó, mentre que l’acusació particular en demana quinze

Façana de la Ciutat de la Justícia de Castelló de la Plana
Façana de la Ciutat de la Justícia de Castelló de la Plana / À Punt NTC

El jurat del juí a l’home acusat d'assetjar i amenaçar un menor de Vila-real (Plana Baixa) fins a provocar que es llevara la vida fa sis anys ja té un veredicte. Ha considerat que l’acusat és culpable amb agreujant de superioritat per homicidi dolós.

La Fiscalia demana per a ell catotze anys de presó, mentre que l’acusació particular en demana quinze. Però és el magistrat de l'Audiència Provincial de Castelló encarregat del cas és qui ha de decidir quina pena li imposa.

El jurat ha pres aquesta decisió després d’escoltar les valoracions que han fet de les proves exposades durant el juí el Ministeri Públic, l’acusació particular i la defensa de l’acusat.

Les dues primeres demanaven un veredicte de culpabilitat, com efectivament s’ha dictaminat. Consideren que l’acusat va causar el suïcidi del jove assetjant-lo i pressionant-lo amb insinuacions sexuals i, després que el menor li va dir que només tenia dèsset anys i li demanà disculpes, li va escriure missatges amenaçadors cap a ell i la seua família, malgrat que ell li va advertir que, si seguia, se suïcidaria. 

Segons la Fiscalia, aquesta situació de "permanent fustigació i xantatge emocional" va provocar que el menor se suïcidara llançant-se al buit al pati interior de l'edifici del seu domicili. Uns fets que considera que l'acusat va "acceptar conscientment” i que queden provats amb les converses per whatsapp que tingueren l'acusat i la víctima.

D’altra banda, la defensa sol·licitava la lliure absolució, assegurant que el seu client no coneixia el menor i que mai es va comunicar amb ell, i intentant impugnar la conversa entre el jove i l’acusat amb l’argument que “una simple conversa de Whatsapp es pot manipular perfectament”. 

També et pot interessar

stats