L’acusat de provocar el suïcidi d'un menor assetjant-lo per Whatsapp nega conéixer-lo i haver parlat amb ell

Afirma que durant l’època en què l’adolescent rebia els missatges devia haver-li prestat el telèfon a algú que hauria assetjat el menor

Façana de la Ciutat de la Justícia de Castelló de la Plana
Façana de la Ciutat de la Justícia de Castelló / À Punt NTC

Un home acusat de provocar el suïcidi d'un menor de 17 anys després d'assetjar-lo i fer-li xantatge a través de missatges de Whatsapp ha assegurat durant la primera sessió del judici amb jurat que ha començat aquest dimarts en l'Audiència Provincial de Castelló que no el coneixia i que "mai" va mantindre cap conversa amb ell.

El fiscal sol·licita de manera provisional per a l'acusat 12 anys de presó per un delicte d'homicidi, mentre que l'acusació particular eleva la petició de pena a 28,6 anys de presó, i la defensa demana la lliure absolució del seu patrocinat.

Segons l'escrit de conclusions provisionals del ministeri públic, el desembre de 2016 l'acusat va contactar a través de Whatsapp amb el menor enviant-li més de 100 missatges en set hores amb ànim d'acoquinar-lo amb expressions com "t'ho deixe econòmic", "estic a 1.000" i altres de contingut sexual amb un to més elevat. A més, en altres missatges es podia llegir "tinc tota la conversa en l'altre telèfon", "i la publicaré amb el teu número de telèfon", "ara botaràs d'alegria quan tot això isca a la llum", "no vull res, vull veure't als jutjats" o "et jure que et menjaràs un bon marró".

Davant d'això, el menor li va dir que tenia 17 anys i li va demanar reiteradament disculpes. Però l’acusat va continuar amb expressions com "i et posaré la demanda en el Palau de Justícia de València", malgrat que el menor li va dir diverses vegades que si continuava així se suïcidaria.

Però segons el fiscal, l'acusat "acceptant conscientment que el menor acabara suïcidant-se com li havia anunciat", va continuar enviant-li missatges com "si et suïcides li deixaràs el marró als teus papàs", "per ficar-te en una pàgina per a majors arruïnaré els teus pares per la teua culpa" o "ploraràs llàgrimes de sang davant dels jutges i dels teus pares".

Segons el ministeri públic, aquesta situació de "permanent fustigació i xantatge emocional" va provocar que el menor se suïcidara llançant-se al buit al pati interior de l'edifici del seu domicili situat a Vila-real (Plana Baixa). El fiscal assenyala que fins i tot després d'haver-se suïcidat el menor, l'acusat li va continuar enviant missatges similars i fins i tot fotos simulant haver-lo denunciat a la Ciutat de la Justícia de València.

Durant les intervencions de les parts per a presentar-se davant els membres del jurat, el fiscal ha indicat que l'acusat va tindre una "influència vital" en la defunció del menor; mentre que l'advocat de l'acusació particular ha assegurat que l'actitud de l'acusat el fa responsable d'un delicte d'homicidi i que així ho demostra la conversa que mantingueren per Whatsapp, una prova aportada per la policia científica de València que la defensa intenta impugnar. També ha dit, en declaracions a À Punt NTC, que l’acusat, “en intentar exposar-li al menor un tema privat de la seua sexualitat, va generar una situació de risc inassumible per a la criatura”. 

Per la seua part, l’advocada de l’acusat insisteix que el seu client no coneixia el menor ni mai hi va tindre contacte, i que està en el jutjat de forma injusta, raó per la qual defendran la seua presumpció d’innocència fins al final. A més, ha afirmat que “una simple conversa de Whatsapp es pot manipular perfectament”. "Demostrarem que no ha tingut res a veure amb la mort", ha afegit abans d’apuntar que el suïcidi dels adolescents és un "misteri" en aquest país.

L'acusat, durant la seua declaració, ha assegurat "sentir moltíssim" el que ha passat i la situació dels pares del menor, encara que ha subratllat que no ha mantingut mai una conversa amb ell, per la qual cosa suposa que durant el període de temps en què estan les converses registrades degué prestar el seu telèfon a algú.

També et pot interessar

stats