Darias demana "responsabilitat" per Setmana Santa després del fracàs de "salvar el Nadal"

La ministra de Sanitat avisa que està tornant a augmentar la transmissió del coronavirus a Espanya.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, en una imatge d'arxiu
La ministra de Sanitat, Carolina Darias, en una imatge d'arxiu / Juan Carlos Hidalgo (Efe)

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha reconegut aquest dilluns que la relaxació de mesures per a "salvar el Nadal" no va ser la decisió "més adequada" perquè va suposar un augment dels contagis de coronavirus, per la qual cosa ha demanat "responsabilitat" als ciutadans per Setmana Santa.

"Per això, ara l'objectiu compartit que ens marquem no és salvar setmanes, sinó salvar vides, per això la declaració signada al març amb les comunitats autònomes per al pont de Sant Josep i la Setmana Santa siga fruit de les lliçons apreses", ha dit Darias.

No obstant això, la ministra de Sanitat ha avisat que està tornant a augmentar la transmissió del coronavirus a Espanya" des que fa dues setmanes s'han començat a relaxar les mesures per a evitar els contagis. Per això, i pesar del "normal cansament que té la societat", ha demanat "prudència" perquè "ja s'està veient el final del camí".

Així, Darias ha esperat que el repunt de casos "no siga molt alt", especialment després de la Setmana Santa. "Estem veient que estan augmentant, el que cal ara és saber si aquest increment ens portarà, o no, a una quarta onada i en quins termes, tenint en compte que ja tenim una part important de persones immunitzades, ja siga per immunització natural perquè han passat la malaltia o per les vacunes", ha detallat.

Finalment, la ministra de Sanitat ha negat que les imatges dels carrers plens de gent siguen la "imatge d'Espanya" perquè, al seu judici, aquesta ha de ser la de gent responsable. "La imatge del meu país és de gent responsable, que compleix les mesures i coneix les limitacions", ha resolt.

També et pot interessar

stats