Darias demana a les comunitats anar "tots junts" en les restriccions

La ministra de Sanitat no comparteix la relaxació de restriccions anunciada aquesta setmana per la Comunitat de Madrid

La ministra de Sanitat, Carolina Darias (2d), presideix la reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, aquest dimecres a Madrid.
La ministra de Sanitat, Carolina Darias, presideix la reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut / EFE / Pool Moncloa / Borja Puig De la Bellacasa

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha manifestat aquest dimecres que li agradaria que el govern i les comunitats autònomes anaren "tots junts" en les decisions sobre la relaxació de restriccions per la pandèmia.

Així ho ha manifestat en declaracions a periodistes al Congrés quan li han preguntat per la relaxació de restriccions anunciada aquesta setmana per la Comunitat de Madrid, hores abans que aquesta vesprada es reunisca a la Moncloa el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

Aquest dilluns la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, anuncià que a partir del pròxim 20 de setembre els bars i restaurants i l'oci nocturn comptaran amb "llibertat horària", així com l'eliminació de restriccions als cinemes i teatres.

La ministra Darias ha posat com "un exemple de bones pràctiques" les decisions consensuades per a relaxar els aforaments dels estadis de futbol, en les quals ja van anar "tots junts", i ho ha contraposat així a les decisions preses, pel seu compte, per un govern regional.

"Establir un marc en el qual tots ens sentim bé pot ser un camí adequat", ha afegit la ministra, que ha recordat: "Tenim un document de semàfors, que cal actualitzar-lo, en això estem treballant, i també serà objecte, per descomptat, de la ponència d'alertes, per a continuar treballant dia a dia".

En la reunió de la Interterritorial d'aquest dimecres diversos governs autonòmics plantejaran la conveniència d'administrar una dosi addicional contra la Covid en les residències de majors (tercera dosi en la majoria dels casos), encara que la inclusió d'aquest col·lectiu dependrà de la comissió de salut pública, que es reunirà aquest dijous.

Sobre aquesta ampliació de la dosi addicional, Darias ha confirmat als periodistes que "està sent objecte de valoració constant i contínua per part de la ponència", i ha afegit: "Hem d'esperar que la ponència es pronuncie".

En l'última reunió del Consell Interterritorial, celebrada la setmana passada, es va acordar administrar una dosi addicional de la vacuna a persones en "situació de greu immunosupressió", com a pacients trasplantats o en tractament de determinats fàrmacs, unes 150.000 persones a Espanya.

També et pot interessar

stats