Darias confirma que les vacunes per als menors de 12 anys no arribaran abans de la segona quinzena de desembre

La ministra de Sanitat ha assenyalat que de moment no sap quantes vacunes arribaran

Vacunació a menors d'edat
Vacunació a menors d'edat / Shutterstock

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat aquest dimarts que les vacunes contra la covid-19 per a menors de 12 anys no arribaran a Espanya abans de la segona quinzena de desembre.

En declaracions a la cadena SER, Darias ha assenyalat que de moment no sap quantes vacunes arribaran. Fa una setmana l'Agència Europea de Medicaments (EMA) va aprovar l'extensió de l'actual llicència europea de les farmacèutiques Pfizer i BioNTech per a utilitzar la vacuna en xiquets entre 5 i 11 anys, encara que amb una dosi menor que la utilitzada en majors de 12 anys.

Darias també ha indicat que la vacuna no és la mateixa que la que s'utilitza en adults perquè "no necessita dissolució" i la quantitat és "menor" i "diferent", encara que també s'aplica en dues dosis.

Així, ha afirmat que quan es reben les dosis, la ponència de vacunes farà una proposta per a administrar-les que analitzarà la comissió de salut pública.

La variant òmicron

Quant al primer cas confirmat a Espanya amb la variant òmicron, la ministra ha explicat que té una simptomatologia lleu, igual que els altres dos casos que pendents de confirmació d'una parella que es van detectar en l'aeroport del Prat a Barcelona.

Darias ha explicat que aquestes tres persones van arribar amb la prova diagnòstica negativa que s'exigeix des del passat als passatgers procedents dels països d'alt risc i que, a més, en arribar als aeroports se'ls fa a tots un control d'antígens, la qual cosa ha permés la seua detecció.

En aquest sentit, ha incidit en què tots els passatgers que arriben a Espanya han de vindre amb la vacunació exigida, la prova de diagnòstic negativa i sotmetre's als aeroports a un control d'antígens.

Quant al passatge que va compartir vol amb els casos detectats, ha confirmat que se'ls està fent un seguiment per si pogueren ser positius en la variant òmicron i fins i tot a les persones que van arribar a Espanya en els últims deu dies.

També et pot interessar

stats