Més d'un centenar de mares participen en una jornada a favor de la lactància materna

La iniciativa, celebrada als Jardins de Vivers de València, tanca una setmana carregada d'activitats com xarrades sobre la criança i contacontes.

Més d\'un centenar de mares participen en una jornada a favor de la lactància materna

Més d'un centenar de mares han celebrat de la manera més visual la Setmana Mundial de la Lactància als Jardins de Vivers de València. Aquest gest tan habitual també genera, però, molts dubtes entre les mares primerenques, que s'inicien en la lactància. Els col·lectius a favor de donar el pit han visibilitzat així un hàbit que, segons l'Organització Mundial de la Salut, és recomanable fer en exclusiva durant els sis primers mesos de vida dels nadons.

Amb el lema “Lactància materna: el pilar de la vida”, desenes de famílies s'han aplegat aquest matí als Jardins de Vivers de València per a donar suport i consell a les mares que opten per aquesta forma de criança.

"Però si decideixes no fer-ho, no ha d'haver-hi competència entre les mares que donen el pit i les que donen biberó", ha explicat Mari Carmen, veïna i mare de València.

L'associació Amamanta és l'organitzadora d'aquesta jornada i té voluntàries que assessoren per a poder donar el pit. Parades informatives, contacontes i música han acompanyat les famílies reunides per a fomentar la lactància materna, una manera de criar que no sempre és fàcil. "Volem demanar més suport en el sector laboral per a les mares que alleten, a més de l'actualització de les institucions sanitàries en els avanços científics sobre el tema", ha ressaltat la presidenta de l'organització, Ana Vicente.

Assessorament als hospitals

L'associació Amamanta té voluntàries que assessoren les mares als hospitals La Fe, el Clínic i Manises. Així mateix, la presidenta ha destacat que donar el pit és una acció normalment reservada a la intimitat de la llar i per això anima "a tota la societat a participar en l'experiència".

També et pot interessar

stats