Més d’un centenar de familiars de víctimes de l'incendi de Múrcia ja reben atenció psicològica

Una de les persones ateses ha sigut Franco, que coneixia totes les persones que ara per ara estan desparegudes

Personal de Creu Roja atén les persones que s'han apropat al Palacio de Deportes de Múrcia
Personal de Creu Roja atén les persones que s'han acostat al Palau dels Esports de Múrcia / 'À Punt NTC'

El Palau d'Esports de Múrcia s’ha convertit en el punt triat per a centralitzar l’atenció psicològica a les famílies de les víctimes de l’incendi declarat a primera hora d'aquest matí en una discoteca Fonda Milagros de la zona d’oci Atalayas, que ha deixat almenys tretze morts.

Vora quaranta professionals i voluntaris formen part de l’equip que s’ha desplegat per a oferir una atenció personalitzada tant a familiars com a coneguts i companys de treball que han acudit a les instal·lacions municipals. Es calcula que més d’un centenar de persones han sigut ateses al llarg de la jornada. 

Walter, cosí d'un jove que va decidir celebrar l'aniversari a la discoteca, es troba a la zona a l'espera de rebre més informació sobre l'estat de familiars i amistat. Segons relata a À Punt Media, estava al local quan les flames van engolir l'espai: "Tot va passar ràpidament". El grup amb el qual estava de festa havia contractat un reservat en la part superior de la discoteca.

Walter va poder abandonar el recinte ràpidament perquè estava en la part inferior prop de la porta d'entrada. Va anar-se'n a casa perquè pensava que la resta hauria fet el mateix. No va ser fins més tard que es va assabentar que sis persones del seu grup estaven desaparegudes.

Paregut és el cas de Franco, un home que coneix “totes les persones desaparegudes”, segons ha explicat en declaracions a À Punt Mèdia. S’ha desplaçat al pavelló per a estar informat de tots els avanços en la identificació dels cossos, però de moment només li han pogut confirmar la identitat d’un d’ells. Es tracta d’un jove a qui va acostar a la zona en cotxe anit. 

L’equip de suport i atenció inclou, entre altres perfils, tres psicòlegs de Protecció Civil de Llorca, deu membres de l’equip psicosocial de la Creu Roja i una treballadora social del Servei d’Emergència Mòbil i Atenció Social de la Policia de Múrcia. 

També et pot interessar

stats