L'últim balanç de l'incendi de les discoteques de Múrcia deixa tretze víctimes i cap desaparegut

El president de la regió, que viu la primera de les tres jornades de dol, confirma que cinc de les persones donades per desaparegudes han confirmat que estan bé

La policia judicial, els forenses i el jutge ja estan treballant en la difícil identificació de les víctimes mortals
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
01 d'octubre 2023 - 10:52 Actualitzat: 02 d'octubre 2023 - 10:59

Tretze víctimes mortals i 24 ferits i es descarten els desapareguts. És l'últim balanç oficial de la tragèdia viscuda a Múrcia, en l'incendi que va arrasar diverses discoteques de la zona d'oci Las Atalayas el diumenge de matinada. Els treballs de rescat, desenrunament i apuntalament dels efectius han continuat sense treva durant la matinada, que ha donat pas a la primera de les tres jornades de dol que es viuran a la regió.

Inicialment, es pensava que hi havia cinc desapareguts, però fonts de l'Ajuntament de Múrcia han confirmat aquest dilluns, a primera hora, que tres de les persones de les quals s'havia perdut el rastre han confirmat que estan bé. Poques hores després, el president de la regió de Múrcia, assegurava que les altres dues persones, també considerades com a desaparegudes, estaven bé i, per tant, es descarta que quede cap desaparegut.

Quant a les víctimes mortals, la Policia Nacional ha confirmat que els cossos sense vida s’han trobat en la Fonda Milagros, local contigu a la sala Teatre, on s'havia apuntat inicialment com a focus de l'incendi. El portaveu del cos, Diego Seral, no ha pogut confirmar, de moment, quin ha sigut l'origen del foc, que s'hauria estés entre els dos locals.

A més, nou persones més han hagut de ser ateses pels serveis mèdics; quatre d'elles, en el mateix lloc dels fets i cinc, en diferents hospitals, totes per intoxicació per inhalació de fum, a excepció d’una que ha patit un atac d’ansietat.

L’alcalde de Múrcia, José Ballesta, ha afirmat en una compareixença, que la policia judicial encara no ha pogut esbrinar l’origen de l’incendi, a causa del perill existent d’afonament. Per tal d’assegurar l’accés a la zona i possibilitar l’extracció de tots els cadàvers, que encara es troben al lloc dels fets, s'efectuen treballs d’apuntalament de l’estructura.

“La policia judicial, els forenses i el jutge ja estan treballant en la difícil identificació, a causa de l'estat dels cossos, dels set cadàvers que s’han pogut extraure”, ha afegit Ballesta. 

L'Ajuntament ha habilitat una zona al Palau dels Esports per a familiars i afectats, on disposen d'un espai amb suport psicològic i unitats especialitzades en casos d'emergència. L’alcalde de la ciutat ha afirmat que diverses famílies ja han accedit a aquest punt d'informació buscant membres de la família que estarien desapareguts a hores d’ara. S'han declarat tres dies de dol oficial per les víctimes de l'incendi i s'ha cancel·lat tota l'agenda d'actes prevista per a aquest diumenge. 

Els esforços s'estan destinant a localitzar les persones que estan en parador desconegut. En l'actuació s'han mobilitzat un total de dotze vehicles de bombers i més de quaranta efectius han treballat per a extingir ràpidament aquest incendi que ha començat a les 6:00 del matí i que es donava per extingit dues hores més tard. Els treballs continuen per a assegurar la zona.

El president de la Regió de Múrcia, Fernando López-Miras, ha enviat un missatge de condol als familiars i amics de les víctimes i ha manifestat que està en constant contacte amb l'Ajuntament de Múrcia i els equips d'Emergències.

En clau estatal, el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha mostrat en les xarxes socials la seua "solidaritat amb les víctimes" de l'incendi i els seus familiars i ha agraït als serveis d'emergències desplegats el seu treball; també ha traslladat el suport de l'executiu i la col·laboració al president murcià.

El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, per la seua banda, ha "lamentat molt" l'ocorregut i afirma "acompanyar en el seu dolor els familiars de les víctimes" de l'incendi.

També et pot interessar

stats