Més d’un 40% de valencians i valencianes afirma que gastarà més en les compres de Nadal: “Comprant el mateix, tot està més car”

Un 30% de les persones enquestades estimen que gastaran entre 500 i 1.000 euros

La detinguda va fer compres en pubs, bars, salons de bellesa o botigues de roba durant un any
"Ara més que mai, la planificació i el consum responsable i racional han de ser presents en les nostres decisions de compra i consum", recorda el president d'AVACU

Un 42 per cent dels valencians afirma que enguany gastarà més en les compres de Nadal. Un 32% confessa que gastarà el mateix que l'any passat, segons les dades d'un sondeig que ha fet l'Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (AVACU). "Comprant el mateix, tot està més car", reflecteixen alguns d'ells.

A la pregunta de sobre quines despeses farien retallades, el primer seria en l'apartat de menjar fora de casa (29,1%), molt seguit de l'oci (28,4%) i altres regals (23,6%). Així, en l'últim que farien retallades seria en la compra de joguets (2,7%), segons l'estudi.

Respecte a una estimació de la despesa que faran durant aquestes festes, un 34 per cent dels enquestats ha contestat que menys de 500 euros i un 30,6%, que entre 500 i 1.000. Davant d'aquestes dades, un 18,7% afirma que hui dia no pot establir una previsió de despesa per a aquest Nadal.

En aquest sentit, el sector que més despesa genera per Nadal per als consumidors valencians és el de la compra de regals. El segueixen el menjar a la llar i el menjar fora de casa.

Respecte als que tenen pensat comprar joguets, un 61% acudirà físicament a la botiga i un 20,6% els comprarà en línia en plataformes que no disposen de botiga física. D'altra banda, un 41% farà la compra d'altres regals físicament en una gran superfície i un 21,9% farà les compres en el xicotet comerç.

Quant a la compra de productes d'alimentació, un 51,8% la farà en grans superfícies o hipermercats, mentre que un 23,4% acudirà a mercats municipals i un 16,9% a botigues especialitzades i al xicotet comerç.

També et pot interessar

stats