El mes d'agost deixa vora 400 brots i 3.700 contagis nous a la Comunitat Valenciana

Els positius s’han multiplicat per 16 respecte a finals de juny, i el 40% dels casos a Espanya s'han registrat durant aquest mes.

El mes d'agost deixa vora 400 brots i 3.700 contagis nous a la Comunitat Valenciana
El mes d'agost deixa vora 400 brots i 3.700 contagis nous a la Comunitat Valenciana

El mes d'agost no ha sigut un bon mes pel que fa al control de la pandèmia. Eixir de vacances i retrobar-se amb amics i familiars relaxant les mesures d'higiene i distància ha tingut conseqüències. A l'espera de les dades que ha de donar aquest dilluns la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, s'han detectat 386 brots de coronavirus a la Comunitat Valenciana que han afectat 1.821 persones, i més de 3.700 nous casos només en l'última setmana. La xifra de contagis a la Comunitat Valenciana s’ha multiplicat per 16 si la comparem amb la de finals de juny i a Espanya el 40% del total de positius s'han registrat durant aquest mes.

Al maig i juny l'augment de casos anava molt a poc a poc. Encara vivíem amb importants restriccions d'activitat i mobilitat. Recordem que fins al 21 de juny no s'alça l'estat d'alarma.

A més, com que un malalt pot contagiar-se i no presentar símptomes durant dies, l'aparició de casos es retarda i és a mitjans de juliol quan s'observa un canvi de tendència, que repunta a primeries d'agost, i que no para de créixer.

No obstant això, aquest increment de casos també s'explica pel fet que ara s'estan fent moltes més proves PCR, i que entre els afectats hi ha joves, la majoria amb poca o nul·la afectació per la malaltia. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha explicat que la situació a la Comunitat Valenciana és millor que en altres autonomies, tot i que ha admés que "s'està pitjor del que els agradaria estar".

Es disparen els brots de Banyeres de Mariola i Benigànim

Pel que fa als brots actius, els que més preocupen a hores d'ara són els de Banyeres de Mariola i Benigànim. En la primera població se superen ja el mig centenar de positius i l'Ajuntament s'ha posat mans a l'obra per intentar revertir la situació i ha pres tot un seguit de mesures encaminades a controlar l'expansió del virus.

A Benigànim, a la Vall d'Albaida, ja són 75 els afectats i en les últimes hores s'han comunicat 51 casos nous al municipi. Aquest dilluns el centre de salut continuarà telefonant per a realitzar noves proves.

També et pot interessar