El curs escolar començarà l'11 de setembre
La proposta de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport estableix que l'últim dia del pròxim curs 2023-2024 siga el divendres 21 de juny
La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport proposa en les meses de negociació que el dilluns 11 de setembre siga el primer dia de classe per a l’alumnat d’infantil, primària, ESO, batxillerat i formació professional, tant en FP Bàsica (FPB) com en les titulacions de grau mitjà i superior.
Tant les classes d’infantil, primària, ESO, batxillerat i formació professional com les de les escoles oficials d’idiomes (EOI), acabaran totes alhora. Així, l’últim dia de classe del pròxim curs 2023-2024 es proposa que siga el divendres 21 de juny. Igualment, l’alumnat dels programes formatius de qualificació bàsica (PFQB) i el d’FPB de segona oportunitat també finalitzaran les classes el 21 de juny.
Tant en el cas dels PFQB com en el de l’FPB de segona oportunitat, les classes del curs 2023-2024 començaran el 13 de setembre. Pel que fa a les EOI, les classes arrancaran el dilluns 25 de setembre.
En formació de persones adultes (FPA), l’inici de curs serà el 18 de setembre i finalitzaran el 19 de juny.
En ensenyaments artístics de música i dansa, elementals i professionals; ensenyaments professionals d’arts plàstiques i disseny, i ensenyaments esportius de règim especial, les classes començaran el dimecres 20 de setembre i acabaran el dimecres 19 de juny.
Dies festius
Les vacances de Nadal, per al professorat i l’alumnat, s’estableixen des del divendres 22 de desembre fins al divendres 5 de gener, els dos dies inclosos, amb la qual cosa el curs es reprendrà el dilluns 8 de gener. Les vacances de Pasqua aniran des del dijous 28 de març fins al dilluns 8 d’abril, també els dos inclosos.
El pròxim curs 2023-2024 tindrà els dies festius autonòmics següents: el dilluns 9 d’octubre, el dijous 12 d’octubre, el dimecres 1 de novembre, el dimecres 6 i el divendres 8 de desembre, i també el dimecres 1 de maig.
Cal tindre present que aquest és el calendari escolar comú per a tot el territori en l’àmbit autonòmic, a partir del qual cada ajuntament estableix tres dies no lectius locals, així com els festius locals, en cas que algun dels dos dies que pertoquen a cada municipi se celebre en jornada lectiva.
Per tant, una vegada publicat en el DOGV el calendari escolar del curs 2023-2024, els consells escolars municipals (CEM), que són l'òrgan màxim de participació de la comunitat educativa d’un municipi, o els ajuntaments, pel que fa als pobles menuts que no disposen de CEM, acabaran de definir el calendari amb els festius i els dies no lectius locals en cada poble o ciutat.
A més, els CEM poden sol·licitar un quart dia no lectiu de caràcter recuperable, però en aquest últim cas es tracta d’una modificació del calendari escolar que ha d’autoritzar la Direcció General de Centres Docents. Aquest dia recuperable de classes, en cas que se sol·licite, se sol establir, per regla general, allargant un dia més la fi del curs o bé acurtant un dia les vacances de Pasqua.
CCOO creu que la proposta d'Educació és "un error"
La Federació d'Ensenyament de CCOO creu "necessari" retardar l'inici de les classes del curs que ve i aposta perquè les aules òbriguen "almenys" a partir del dijous 14. L'entitat adverteix que "és previsible que els centres inicien les classes sense tot el professorat adjudicat" i avisa igualment de la "superposició de les matrícules en FP i les elevades temperatures a l'inici de setembre". Així, considera "un error" la proposta de calendari escolar que Educació portarà a la taula sectorial d'aquest dijous.
Encara que enguany s'inicien les classes l'11 de setembre, si no es tenen en compte els dos caps de setmana, "el professorat només té sis dies per a posar en marxa el curs i, segurament, l’administració tampoc tindrà temps de dotar en els centres de tot el professorat necessari amb les adjudicacions a l'inici del curs", lamenten des del sindicat.