El curs 2022-2023 estrena l'escolarització gratuïta de l'alumnat de dos anys

L’oferta d'unitats educatives en el tram de dos a tres anys ha passat de 182 a 238

Novetat per a l'alumnat més menut; l'escolarització amb dos anys / À Punt NTC

Aquest dilluns comença el curs escolar 2022-2023 i enguany porta una important novetat per a l'alumnat més menut: l'escolarització en dos anys, tant a les escoletes públiques com a les privades, és gratuïta.

L'oferta d'unitats educatives en el tram de dos a tres anys ha passat de 182 a 238. Com el CEIP Serrería, que rebrà aquest dilluns l'alumnat de la nova unitat educativa al centre: huit xiquetes i xiquets. "Fem una aposta per incorporar les metodologies actives, experimentals, de manipulació amb objectes i tot això en benefici de les famílies", ha explicat el secretari del centre, José Pastor.

Una novetat que les famílies han rebut amb satisfacció perquè afavoreix la conciliació familiar. "Una aula perquè les famílies puguen conciliar, aquelles famílies que tenien xiquets a la guarderia i ara al col·legi, poden portar-los a la mateixa escola", ha afirmat Sergio Traber, director del CEIP Serrería.

Per a començar aquesta nova etapa evolutiva dels infants, les Unitats Especialitzades d'Orientació han publicat recomanacions per a contribuir amb l'acollida de l'alumnat del cicle d'Infantil. Positivitzar l'inici de la nova etapa escolar, avançar-los fil per randa tot allò que han de viure i crear un vincle imaginari per a combatre la sensació d'abandonament, com dibuixar un coret a la mà, són algunes de les claus.

També et pot interessar

stats