Cullera acollirà enguany la primera Biennal Mundial de l'Arròs

L’esdeveniment aglutinarà una sèrie d'actes i activitats al voltant d'aquest ingredient gastronòmic

Una paella amb pollastre, conill i verdures, acabada de fer
Una paella amb pollastre, conill i verdures, acabada de fer / À Punt NTC

Cullera, a la Ribera Baixa, acollirà enguany la primera Biennal Mundial de l'Arròs, un esdeveniment que aglutinarà una sèrie d'actes i activitats al voltant d'aquest ingredient gastronòmic essencial. Així ho ha anunciat l'alcalde de la localitat, Jordi Mayor, durant la primera jornada de la Fira Internacional de Turisme (Fitur) que se celebra a Madrid.

La biennal pretén consolidar la ciutat com a capital gastronòmica de l'arròs i portarà aparellades una sèrie d'activitats dirigides tant als professionals com al gran públic. A més de formar, la intenció és fomentar la innovació i la divulgació.

La iniciativa ix del club Artesans de l'Arròs i l'Ajuntament de Cullera, que han presentat aquest dimecres una sèrie d'accions amb la intenció d'impulsar i potenciar el turisme gastronòmic basant-se en la tradició arrossera de la ciutat. "La Biennal Mundial de l'Arròs ens consolidarà com a referent gastronòmic", ha augurat el primer edil, tot destacant Cullera per la seua posició privilegiada al parc natural de l'Albufera, la seua relació amb el cultiu de l'arròs i la seua oferta de restauració de qualitat.

Jornades gastronòmiques

Al llarg de 2022, Artesans de l'Arròs durà a terme diverses jornades gastronòmiques als restaurants de Cullera amb l'objectiu de destacar la importància de la gastronomia local. Del 18 al 24 d'abril se celebraran les I Jornades de Varietats Gastronòmiques de l'Arròs. Després, del 13 al 19 de juny tindran lloc les Jornades Gastronòmiques Marineres i del 12 al 18 de setembre les II Jornades de Varietats Gastronòmiques de l'Arròs. Finalment, del 31 d'octubre al 6 de novembre estan previstes les Jornades Gastronòmiques de l'Albufera.

Com a aperitiu, al febrer s'organitzarà la primera gala del club de productes Artesans de l'Arròs, amb la intenció de donar més visibilitat a l'associació arrossera en un acte on es guardonarà persones distingides per la seua defensa i activitat en la gastronomia de l'arròs com a motor econòmic i innovador.

També et pot interessar

stats