Sabem com cuidar-nos els peus?

Una iniciativa del Col·legi Oficial de Podòlegs porta a escola la informació sobre la salut dels peus

Els xiquets i xiquetes aprenen a cuidar dels seus peus / À Punt NTC

Per primera vegada, el Col·legi Oficial de Podologia de la Comunitat Valenciana (Icopcv) ix de la clínica i aterra a escola. Un programa pilot, pioner a Espanya, se centra a explicar als més menuts la importància de cuidar la salut dels peus. És el cas d'un centre escolar de Sant Antoni de Benaixeve (Camp de Túria), on han tingut una primera sessió amb alumnes de sis anys.

Els xiquets i les xiquetes han aprés que cada ungla és diferent, com posar-se cremes i com fer un massatge als peus, i fins i tot quins són els setze músculs que els conformen. A través de tallers divertits, han sentit els dits en posar-se una sabata de punta estreta, o bé un taló massa alt. Amb un motle, descobreixen com és la seua petjada. "El peu se sent trist", diu un dels alumnes d'esta classe sobre la salut podològica. "El meu és més finet, el dit és diferent", reflexiona un altre.

María de la Hoz, vicepresidenta d'Icopcv, explica que entre les errades més comunes està utilitzar un calcer poc adequat. Per això, els experts recomanen que els més menuts visiten un podòleg almenys una vegada a l'any.

Jorge Escoto, podòleg, ha explicat la importància d'estes classes, ja que així "coneixen els peus i els diuen als pares si una cosa no va bé". En definitiva, una manera de tindre peus feliços, per a eixes generacions que arriben xafant fort.

També et pot interessar

stats