El CSIF avisa del col·lapse en l'atenció primària amb la finalització dels contractes d'estiu, les vacants no cobertes i la vacunació

El sindicat denuncia que s'està donant cita per a atenció telefònica mèdica entre 15 i 20 dies des que se sol·licita, i urgeix a reforçar les plantilles

Centre de salut en una imatge d'arxiu
Centre de salut en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) avisa que la finalització dels contractes de reforç estival aquest dijous provocarà que a partir de divendres augmente la pressió en els centres d'atenció primària, saturats ja en molts casos. La central sindical explica que en l'actualitat s'està donant cita per a atenció telefònica mèdica entre 15 i 20 dies des que se sol·licita.

El sindicat recalca que la situació "resultarà inassumible" en atenció primària, ja que a la marxa del personal que ha fet substitucions d'estiu se suma la no renovació de més de 3.200 contractes Covid, la necessitat de 4.500 places més de caràcter estructural i l'inici de la campanya de vacunació contra la grip.

El sindicat afig, a més, a aquests factors el provocat pel tancament dels punts de vacunació massiva, la qual cosa provocarà que siguen també els centres de salut els que assumisquen l'administració de dosis contra el coronavirus.

CSIF adverteix del previsible col·lapse que es produirà per les circumstàncies assenyalades i “la falta de planificació per part de Conselleria de Sanitat”. El sindicat posa l'accent en el fet que “les plantilles s'estan quedant sota mínims, amb una càrrega de treball inassumible que està repercutint directament en els pacients amb retards en l'atenció”.

En aquest sentit, insisteix que “es tracta d'una situació insuportable que la conselleria no pot consentir”. En aquesta línia, el sindicat lamenta el tancament precipitat dels punts de vacunació massiva quan encara queden molts valencians per immunitzar, que ara acudiran als centres de salut. CSIF considera que haurien d'haver romàs oberts fins al 31 de desembre.

També et pot interessar

stats