Cristina Argente: "L'obligatorietat de les quotes és l'única manera d'assegurar que les dones ocupen càrrecs directius"

5 min.

Cristina Argente, coordinadora general d'EVAP, l'Associació d'Empresàries i Professionals de València, ha explicat aquest matí en À Punt NTC Matí que la seua associació dona suport a qualsevol mesura del govern espanyol que tinga com a objectiu corregir les desigualtats existents entre dones i homes. Argente ha valorat molt positivament l'anunci que la vicepresidenta del govern central, Carmen Calvo, va fer ahir dimarts: l'executiu portarà per via urgent la proposició de llei d'igualtat laboral, registrada al febrer al Congrés, per a obligar les empreses a "compartir i repartir el poder de decisió amb les dones" d'aquestes companyies.  

La coordinadora general d'EVAP ha destacat que l'única manera d'avançar en matèria d'igualtat és l'obligatorietat de les quotes, perquè és la única forma que les dones accedisquen a càrrecs directius. Argente ha recordat que a Espanya ja existeix una llei orgànica des de fa 11 anys que "convida però no obliga" les empreses a exigir la presència femenina en els llocs de poder i lideratge. Segons Argente, aquesta llei no funciona perquè "actualment el 60% de les persones que acaben la universitat són dones, i només un 27% dels càrrecs directius estan ocupats per elles". Per aquest motiu "són necessàries mesures correctives, mesures d'igualtat, o no avançarem", ha valorat la coordinadora general d'EVAP. 

L'Associació d'Empresàries i Professionals de València denuncia que les dones treballen tres mesos a l'any debades perquè "cobren un 24% menys per fer el mateix treball que els homes". Les empresàries demanen la posada en marxa de mesures de coresponsabilitat: "Parlem de coresponsabilitat i no conciliació, perquè parlant de conciliació sembla que ens referim només a les dones. Homes i dones hem de posar fi a les desigualtats treballant de la mà. És necessari un canvi social profund que beneficiarà tant a empreses com a persones". 

stats