El crim de Sempere continua envoltat de misteri un any després

La Guàrdia Civil no té cap pista sobre la mort d’un home de 77 anys a sa casa, amb signes de tortura, el 4 d’abril del 2023

Façana de l'habitatge on es va cometre el crim / À Punt NTC

Ha passat un any, però encara no se sap res del crim de Sempere. A la xicoteta localitat de la Vall d'Albaida, el 4 d'abril del 2023 van trobar mort un home de 77 anys a sa casa, al qual van torturar i van assassinar brutalment. La Guàrdia Civil sospitava que podia tractar-se d'un robatori, però encara no hi ha cap detenció ni cap pista. 

Sempere, amb poc menys de quinze veïns i veïnes, és el poble menys poblat de la Comunitat Valenciana. Rodejat per un idíl·lic paisatge amb el pantà de Bellús de fons, el veïnat viu una vida tranquil·la amb les portes obertes, només trencada pels comerciants que visiten el municipi. Però tot va canviar el 4 d'abril de l'any passat amb l'assassinat de Ramón Úbeda, de 77 anys. Ara que es compleix el primer aniversari del crim, encara no hi ha cap pista sobre qui el va matar i sobretot, el perquè. “Ha passat un any i nosaltres seguim igual, intentant saber què va passar. No ens diuen res”, apunta l’alcaldessa, Dolors Ortolà. 

El van torturar, el van colpejar i li van fer cremades al cos mentre el tenien nugat. Durant vora un mes, els investigadors de la Guàrdia Civil van investigar la víctima, a qui ja havien assaltat any i mig en un robatori. Van rastrejar el domicili i també la furgoneta on sembla que Ramón guardava diners. “Em va dir que uns encaputxats el van nugar al llit i el van apallissar perquè els diguera on tenia els diners. Però ell els va respondre que no tenia res i els lladres el van amenaçar que a la pròxima no se'n deslliuraria”, explica l’alcaldessa. 

Hui encara queden restes del precinte policial al pany de la casa i la por continua marcant el veïnat. I és que, tot i el silenci que es viu al poble i que Ramón vivia a la plaça de Sant Pere, el centre del municipi, ningú va sentir res. Ara tots esperen que es detinga els assassins i que la pau torne a la localitat.

També et pot interessar

stats