"Telefona a la vida": Sanitat presenta el telèfon d'atenció a la conducta suïcida (024)

La línia 024 serà confidencial, gratuïta, accessible a totes les persones i immediata

024, línia d'atenció a la conducta suicida
024, línia d'atenció a la conducta suïcida / Ministeri de Sanitat

El Ministeri de Sanitat ha presentat aquest dilluns la línia 024 d'atenció a la conducta suïcida, una iniciativa que començarà a funcionar a partir de dimarts i que desenvolupa Creu Roja espanyola per a atendre tant a persones amb risc de suïcidi i com els seus familiars. 

Sota el lema "Telefona a la vida", la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha explicat que amb la posada en marxa d’aquesta línia, el govern espanyol dona una resposta “ràpida i urgent” a una demanda social, que s’ha vist agreujada amb l’arribada de la pandèmia de la covid. “Les conseqüències de la crisi sanitària són importants i ens acompanyaran amb el temps”, ha afegit. 

La línia 024 serà confidencial, gratuïta, accessible a totes les persones i serà immediata. Darias ha incidit que aquest serà el “telèfon de l’esperança” per a totes aquelles persones que el necessiten. “És una telefonada a la vida per aquells i aquelles que el patiment els està duent al límit de les forces”, ha manifestat. 

Així mateix, la ministra de Sanitat ha afirmat que el nou pla d’acció de salut mental està “molt avançat” i ha dit que l’objectiu és que puga ser traslladat al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut perquè s'hi valore. 

Dolors López: “qui se suïcida no vol morir, vol deixar de patir”

En la presentació de la línia també ha participat la presidenta del Consell de l'Audiovisual de la Comunitat Valenciana, Dolors López, que ha patit l'experiència del suïcidi de la seua filla i ho ha plasmat en un llibre titulat Te nombro

L’experta ha recordat que el suïcidi no és un problema individual, ja que d’una manera o d'una altra li pot passar a qualsevol persona. En aquest sentit, ha explicat que no hi ha un perfil de la persona que posa fi a la seua vida. 

“En la majoria dels casos, el suïcidi es pot previndre. La persona que se suïcida no vol morir, vol deixar de patir, i com a societat hem de donar una resposta”, ha manifestat Dolors, que emfasitzat que totes les persones són responsables d’aquelles que estan al seu voltant. 

“El telèfon d'atenció a la conducta suïcida obrirà finestres a la gent que té una situació fosca darrere”, ha sentenciat. 

També et pot interessar

stats