El cribratge, fonamental en el diagnòstic precoç del càncer de colon

Els símptomes poden confondre's amb diverses molèsties intestinals, però se'ls ha de donar molta rellevància

La detecció precoç en fonamental per curar-se de la malaltia / À Punt NTC

El càncer de còlon pot confondre's amb diverses molèsties intestinals, uns símptomes als quals no se'ls dona rellevància, però que són fonamentals en el diagnòstic precoç. Míriam, amb cinquanta anys, acaba de superar la malaltia i recomana fer-se les proves de cribratge. Està curada, però li han quedat algunes seqüeles psicològiques.

El primer senyal que va alertar Miriam que alguna cosa no anava bé va ser en gener del 2023. Tot i que l'analítica no mostrava alteracions evidents, els intents d'alleugerir els símptomes no milloraven la situació. Després d'unes quantes visites al metge, en el mes de maig va arribar el diagnòstic.

El tractament, per sort, va ser molt efectiu. Després d'eliminar el tumor, no va rebre ni quimioteràpia ni radioteràpia, però va quedar una seqüela psicològica i va buscar suport en l'Associació Provincial del Càncer de València. "Tu tens un dol per la salut perduda i psicològicament estàs fora del teu cos", ha explicat Miriam, que ha assegurat que ha trobat a faltar aquest suport en l'atenció primària i ha recomanat fer-se la prova de cribratge i no retardar la visita al metge.

També et pot interessar

stats