Cremades amb material pirotècnic: com actuar?

En aquests dies de festa poden produir-se accident amb els coets, i és important saber els passos a seguir per a minimitzar les conseqüències

Fallers tiren coets / À Punt NTC

Coets i Falles són dos conceptes que van sempre agafats de la mà. L'1 de març es va obrir la veda per a comprar i llançar material pirotècnic, però, sabem què hem de fer en cas que ens cremen amb un coet?

Els especialistes recomanen netejar la ferida "amb aigua i sabó" i "aplicar gases o cotó per a tapar-les". "Seguidament, haurem d’anar al centre de salut més pròxim", indica Elizabeth Alguacil, infermera de Creu Roja.

Cal evitar aplicar remeis casolans perquè poden complicar encara més la magnitud de les lesions. "Tenim un gran nombre de pacients amb cremades que s’han aplicat pomades casolanes, l’àloe vera directament de la planta o inclús pasta de dents", conta Alguacil.

Segons veus expertes l'excés de confiança a l'hora de tirar coets pot derivar en accidents. Per això donen tres màximes: que els coets s'encenguen en terra, que s'utilitze una metxa perquè done temps a allunyar-se'n i no guardar-los mai a la butxaca.

Però la millor recomanació sempre serà actuar amb prudència i trellat, tot per a gaudir plegats del foc, el soroll i la festa.

També et pot interessar

stats