Creixen les crítiques pel ball de preus dels tests d’antígens a les farmàcies

Les grans superfícies s'ofereixen per a vendre els tests, assegurant que permetria abaratir-ne substancialment el preu

Creixen les crítiques pel ball de preus dels tests d’antígens a les farmàcies / Europa Press / À Punt NTC

Davant de l’actual augment descontrolat dels contagis, els tests d'antígens s’estan convertint en imprescindibles. Un objecte que només es pot adquirir en farmàcies i que en alguns moments han patit problemes de desabastiment.

Potser per això, i perquè no n'està regulat el preu, podem trobar-nos tests que van des dels 2,95 euros fins als 10, segons alguns estudis. Per al Consell General d'Infermeria la situació és inadmissible. El president de l’entitat, José Luis Cobos, assegura que no és intolerable que s’augmente fins al 200% el preu dels tests. 

Enmig del ball de preus, aquest dijous les grans superfícies s'han oferit per a vendre aquests tests, ja que, asseguren, la mesura permetria abaratir-ne substancialment el preu. Això ja ocorre en altres països europeus. A Alemanya, es poden adquirir als supermercats i cada unitat la podem trobar a menys d'un euro, mentre que a les farmàcies, a cinc euros.

A Portugal també es poden comprar als supermercats a un preu de dos euros i on estan exempts d'IVA. Al Regne Unit, cada ciutadà té dret a dos tests d'antígens debades per setmana. 

També et pot interessar

stats