Nou rècord de contagis de la cinquena onada: Sanitat notifica 8.353 casos

Ara mateix hi ha 967 persones ingressades als hospitals valencians, 186 d'elles a les UCI

Imatge d'arxiu de la UCI d'un hospital
Imatge d'arxiu de l'UCI d'un hospital / Jesús Diges (Efe)

La cinquena onada valenciana avança sense control i no mostra símptomes d’inflexió. Per segon dia consecutiu, la Comunitat Valenciana ha batut un nou rècord de contagis diaris d’aquesta nova onada i notifica 8.353 positius de covid en només un dia. Els casos actius pugen també i ja freguen les 60.000 persones malaltes de coronavirus hui dia. 

Tot i que les xifres de contagis s’acosten ja als màxims de la tercera onada al gener, quan es van fregar els 10.000 positius en un dia, l’escenari hospitalari és ben diferent gràcies a la vacunació. Ara mateix hi ha 967 persones ingressades als hospitals valencians, 186 d'elles a les unitats de cures intensives, que contrasten amb les més 4.000 persones hospitalitzades i 600 en vigilància intensiva a finals de gener. 

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat aquest dijous sis defuncions. Es tracta de dues dones de 75 i 81 anys i quatre homes entre 58 i 92 anys. De la mateixa manera que ocorre amb les hospitalitzacions, el nombre de les defuncions dista dels pitjors moments de la tercera onada, quan es va superar el centenar de decessos diaris. 

Des de l’última actualització, el departament que dirigeix Ana Barceló ha comunicat dos grans brots a la ciutat de València i d’àmbit educatiu, amb catorze i vint casos cadascun. 

També et pot interessar

stats