Creix el nombre de turistes que visiten la Comunitat Valenciana al setembre

Amb poc més d'un milió de viatgers, la xifra ha augmentat un 2,36% respecte al mateix període del 2017.

La Comunitat Valenciana és la cinquena autonomia que ha registrat més increment a Espanya
La Comunitat Valenciana és la cinquena autonomia que ha registrat més increment a Espanya / Kai Foersterling (Efe)

La Comunitat Valenciana és la cinquena comunitat autònoma que ha rebut més viatgers durant el mes de setembre, amb un total de 1.005.863 turistes, segons dades de l'INE. Aquesta xifra suposa un augment del 2,36% en comparació al mateix període de l'any 2017. A més, la despesa total dels turistes estrangers al territori valencià ha sigut de 1.300 milions d'euros, un 3% més en relació amb el mes passat. Així mateix, també ha augmentat la despesa mitjana dels turistes estrangers, ja que a l'agost del 2018 els turistes es van deixar 97 euros de mitjana a Espanya. Aquesta xifra suposa una variació de 5,43% en comparació al mateix mes de l'any 2017. 

D'altra banda, la mitjana de despesa de tots els turistes també ha sigut superior, però en menor quantitat, ja que han gastat dos euros més. Encara que la majoria de dades aportades per l'INE augmenten, es veu un descens en algunes estadístiques d'ocupació vacacional, com l'estància mitjana durant aquest mes. En comparació amb el mes passat, els turistes romanien 10 dies a la Comunitat Valenciana a setembre, al voltant de dos menys. 

També s'observa un descens important en que l'arribada de turistes, que ha baixat un 14% en comparació amb el mes passat, però aquest fenomen és normal, ja que agost és el mes amb més moviment de turistes, segons les dades oficials.

També et pot interessar

stats