El crani trobat a les costes d'Irlanda no pertany a Antonio Anglés

Les proves forenses descarten cap relació de les restes òssies amb l'ADN del presumpte assassí de les xiquetes d'Alcàsser

Comparativa de la recreació facial del crani irlandés amb el rostre envellit en la nova fitxa policial d'Anglés
Comparativa de la recreació facial del crani irlandés amb el rostre envellit en la nova fitxa policial d'Anglés / Sunday World / Policia Nacional

Les proves de l'institut forense d'Irlanda han revelat que el crani trobat el 2006 a les costes de l'illa de Lambay no pertany a Antonio Anglés, el presumpte assassí de les xiquetes d'Alcàsser, segons avança el diari Las Provincias.

La policia irlandesa ha comunicat el resultat a l'Asociación Laxshmi per a la Lluita contra el Crim i la Prevenció, que està personada en el cas com a acusació popular, i ha demanat que es compare l'ADN del pròfug amb les restes òssies sense identificar que s'han trobat en els últimes dècades a les costes del país.

El criminòleg i president d'aquesta associació va avançar al desembre en un vídeo de Youtube els resultats provisionals de l'examen, que descartaven tota relació amb Anglés. Així ho apuntaren també les anàlisis preliminars, que indicaven que el crani, trobat el 2005, havia de pertànyer a un home mort entre sis mesos i un any abans, un periode que no coincideix amb el de la desaparició d'Anglés al voltant del port de Dublin, el 1993.

Les anàlisis forenses també van descartar la relació del presumpte assassí amb un altre crani localitzat el 1995 en una platja del comtat de Cork.

El jutjat d'instrucció número 6 d'Alzira manté oberta la recerca d'Anglés, el presumpte coautor de l'assassinat i violació de les adolescents Míriam, Toñi i Desirée el 1992, i ha tornat a impulsar la investigació amb noves instruccions que exploren totes les vies pendents amb l'objectiu que el cas, que prescriu el 2029, no es tanque en fals. Una part d'aquestes noves diligències deriva, precisament, de les aportacions que l'Asociación Laxshmi ha arreplegat en un informe elaborat per Félix Rios, i que la magistrada ha incorporat a la causa.

Entre aquestes hi ha la fotografia del rostre envellit d'Anglés, que si està viu tindria vora 55 anys, que la jutgessa ha enviat a la Policia per a reactivar la campanya de divulgació internacional sobre el pròfug

També et pot interessar

stats