Les Corts ratifiquen en tercera votació Miquel Francés com a nou president del Consell Rector d'À Punt

Substituirà la fins ara presidenta en funcions, Mar Iglesias

Mar Iglesias i Miquel Francés en la votació de les Corts
Mar Iglesias i Miquel Francés, en la votació de les Corts / Les Corts

Miquel Francés ha aconseguit aquest dijous a les Corts la ratificació com a nou president del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) en tercera votació en obtindre finalment la majoria absoluta de la cambra: 56 vots a favor, 23 en blanc i 14 nuls. Francés prendrà el relleu de la fins ara presidenta en funcions, Mar Iglesias. 

En la primera votació, dimecres va aconseguir 60 vots dels 99 possibles, 32 vots en blanc i quatre nuls, però en necessitava 66; per això, s’ha convocat aquest segon ple. La sorpresa ha saltat en la segona votació, quan necessitava els 60 vots de la primera, però n’ha obtingut 55 vots.

La Comissió de Radiotelevisió Valenciana de les Corts va triar el 8 de març amb huit vots a favor i tres en blanc Miquel Francés com a candidat a la presidència del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC). 

Les votacions en el ple s'han produït en urna i en secret, per la qual cosa no es coneix qui han sigut els diputats que han canviat d'opinió. La tercera s'ha celebrat en un ambient més distés, amb riures dels presents al final. Durant el recompte, en aparéixer moltes paperetes amb el nom de Francés al principi, s'ha sentit el president de les Corts, Enric Morera, dir: "Ara en traurà 66, ja ho veuràs". Els lletrats i els vicepresidents, María José Salvador i Jorge Bellver, també han rigut en diversos moments.

També et pot interessar

stats