La Comissió de Radiotelevisió de les Corts tria Miquel Francés com a candidat a presidir la CVMC

Era un dels tres candidats proposats pel Consell de l'Audiovisual de la Comunitat Valenciana i ha rebut huit vots a favor i tres en blanc

Francés, aquest dimecres
Francés, aquest dimecres / José Cuéllar (Corts)

La Comissió de Radiotelevisió Valenciana de les Corts han elegit aquest dimecres, amb huit vots a favor i tres en blanc, Miquel Francés com a candidat a la presidència del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC). Ara correspon al ple del Parlament valencià ratificar el seu nomenament. La votació s'ha celebrat en urna.

Francés ha sigut un dels tres candidats que han participat en la citada comissió aquest dimecres al costat de Mar Adrián i Pau Vergara, a proposta del Consell de l'Audiovisual de la Comunitat Valenciana. Els candidats han presentat les seues propostes abans de la votació. Quan el ple aprove el nomenament, començarà un mandat de sis anys al capdavant de la CVMC, que exerceix la funció de servei públic a través de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació (SAMC).

Durant la intervenció, Francés ha destacat que la radiotelevisió valenciana ha iniciat un "canvi de paradigma" i que es troba en un "camí interessant" amb una producció pròpia que supera el 50% de la programació. El futur president ha indicat que vol ser "executiu i pràctic" a l'hora de gestionar els continguts audiovisuals i transmèdia. També ha advertit que en un futur, els serveis de radiodifusió estaran "emmanillats", sobretot a partir dels dividends digitals que s'esperen per a 2024 i 2030, per la qual cosa ha instat a posar en marxa ja les estratègies de multidifusió digital.

Al llarg de la intervenció, igualment, ha expressat el seu desig d'estar treballant "braç a braç" amb l'Institut Valencià de Cultura i altres institucions, així com amb la Forta, especialment amb les televisions amb què es comparteix llengua IB3 i TV3. S'ha referit així mateix al moment d'"hibridació" entre les diferents finestres i els diferents mitjans, una cosa on els mitjans públics hauran de moure's com "peixos", ja que considera que no es fan competència, sinó que serveixen per a "sumar" entre ells.

També et pot interessar

stats