Les Corts insten la Generalitat a reduir la temporalitat del personal investigador

Els grups han aprovat per unanimitat una proposició no de llei de Ciutadans.

El comité d’empresa de l’Institut d’Investigació La Fe ha presentat una denúncia en la Inspecció de Treball
El comité d’empresa de l’Institut d’Investigació La Fe ha presentat una denúncia en la Inspecció de Treball

Les Corts han instat la Generalitat a iniciar un pla plurianual per a reduir la temporalitat del personal de les fundacions d’investigació sanitària dependents de l’administració autonòmica, com l’IIS La Fe de València.

També demanen el govern espanyol que revise la normativa laboral dels investigadors i inicie els canvis pertinents per a donar major qualitat i estabilitat.

Els grups han aprovat per unanimitat aquesta petició dins una proposició no de llei que ha presentat Ciutadans, i que s’ha modificat perquè inicialment es referia exclusivament a la situació del personal investigador de la Fe.

Al febrer aquest sector va eixir al carrer per a denunciar una temporalitat, que estava vora el 99%. Les plantilles d’altres centres públics s’han sumat a la protesta, com la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica (Fisabio) i l’Institut per a la Investigació Sanitària (Incliva). Fa algunes setmanes el Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana (COBCV) va denunciar la fi de contracte de 60 dels 350 investigadors en nòmina.

Ara l’acord de la cambra instava les conselleries de Sanitat i Hisenda a elaborar un pla en totes les fundacions dependents de la Generalitat contra la temporalitat i precarietat, a més de fixar criteris objectius de contractació (publicitat, igualtat, mèrit i capacitat) i un “compromís” per una investigació sanitària d’excel·lència que recupere el talent. A més es demana a la nova direcció de l’IIS La Fe un estudi sobre el “frau de llei” en la contractació i la temporalitat de les persones investigadores.

També et pot interessar

stats