Les Corts aproven que el funcionariat que siga família monoparental puga acumular permisos de naixement

La iniciativa ha rebut el suport de tots els grups parlamentaris, excepte de Vox

Imatge d'arxiu d'una família monoparental
Imatge d'arxiu d'una família monoparental / Shutterstock

Les Corts han aprovat aquest dilluns una proposició no de llei (PNL) presentada pel PSPV-PSOE perquè els empleats públics que siguen famílies monoparentals puguen acumular el permís de naixement que correspondria al segon progenitor.

La iniciativa, signada pel portaveu socialista d'Administració Local, Ernest Blanch, i aprovada per tots els grups parlamentaris excepte Vox, planteja que "s'equipare el temps en el qual el nadó gaudeix de la cura, companyia i vincles amb el seu progenitor o progenitora, independentment de l'estructura familiar en la qual s'integre".

Blanch ha destacat que amb aquesta mesura s'equiparen els permisos de maternitat i paternitat de les famílies monoparentals a les biparentals. "És important que aquesta mesura s'implemente en l'administració pública pel seu poder exemplificador i moralitzador que ha de tindre en l'àmbit de la protecció i dels drets laborals", ha dit. 

"Tenim la responsabilitat de donar una solució justa a un problema existent", ha insistit.

Blanch ha recordat que, a Espanya, "les famílies monoparentals han augmentat fins als vora dos milions de llars espanyoles en aquesta situació i, d'elles, el 81% estan encapçalades per dones, la qual cosa augmenta la bretxa salarial, provoca una major taxa de desocupació, exclusió social i pobresa".

També et pot interessar

stats