Una mare fadrina de l'Alcúdia podrà sumar el permís de paternitat al de maternitat

La justícia dona la raó a un recurs presentat per l’STEPV i es tracta del primer cas a Espanya d’una docent funcionària

Una mare fadrina de l'Alcúdia podrà sumar el permís de paternitat al de maternitat

El jutjat contenciós administratiu núm.1 de Castelló ha donat la raó a Bibiana Villalba, una mare fadrina de l'Alcúdia, que reivindicava el dret del seu fill a estar cuidat pel seu progenitor el mateix temps que qualsevol família, i per això ara podrà sumar el permís de paternitat al de maternitat.  

La sentència és el resultat d’un recurs presentat pel Sindicat de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV) i es tracta del primer cas a l’Estat d’una docent funcionària.  La decisió judicial va en el mateix sentit que les dictades per altres tribunals a Espanya per tal d’evitar discriminacions de les famílies monoparentals. Es tracta de permisos de naixement, més que de paternitat o de maternitat. “Aquests permisos no són per als progenitors, són perquè els menors estiguen atesos dins del nucli familiar”, ha explicat Bibiana Villalba, en declaracions a À Punt Mèdia. 

Ara Marcel, el seu fill, podrà estar amb sa mare setze setmanes més, tot i que la sentència encara no és ferma. La Conselleria d’Educació té uns dies per a presentar recurs, que podria allargar l’entrada en vigor del permís. 

Bibiana no ha estat sola en aquest procés, ja que va de la mà d’Eva, una altra mare també fadrina i mestra. Les dues van presentar pràcticament alhora el mateix recurs i ara la mateixa jutgessa els ha donat la raó a les dues. “Ha sigut un pilar important per a mi en aquesta trajectòria. Ja som amigues”, ha manifestat la mestra. 

Les sentències avalen la igualtat d’oportunitats per a les famílies monoparentals i ara arriben les primeres en l’àmbit de l’educació. “Crec que és de justícia que el Marcel tinga les mateixes oportunitats, però també estic obrint una porta per als que vinguen darrere perquè ho tinguen un poc més fàcil”, ha dit. 

També et pot interessar

stats