El coronavirus fa respirar l’atmosfera

En el Dia Mundial de la Terra els experts insten a no desatendre “el vertader origen” de la pandèmia: la crisi climàtica.

VÍDEO | El coronavirus fa respirar l’atmosfera

La situació generada en el planeta pel coronavirus, que ha obligat a un confinament de la població, ha desplomat la contaminació atmosfèrica fins a nivells mai vistos. No obstant això, en el Dia Mundial de la Terra, que se celebra aquest dimecres, els experts insten a no desatendre “el vertader origen” de la pandèmia: la crisi climàtica i de biodiversitat.

Segons les imatges captades per l’Agència Espacial Europea, les concentracions de diòxid de nitrogen han caigut entre un 40% i un 50% en les principals ciutats del continent respecte als nivells de fa un any, la mateixa tendència que va apreciar la NASA sobre altres regions del món, com els Estats Units o la Xina.

Biodiversitat com a antídot

WWF recorda que la Covid-19 s’ha transmés d’animals a humans, com ja va ocórrer abans amb la SARS, la MERS i l’Ebola, i adverteix que la pèrdua de biodiversitat facilita la transmissió i propagació de patògens potencialment perillosos per als humans. “Tindre ecosistemes sans és el nostre millor antivirus”, afirma Luis Suárez, coordinador de Conservació de WWF Espanya.

La crisi climàtica “continua avançant”, subratlla Mario Rodríguez, director de Greenpeace Espanya, que demana que ha de ser una “prioritat absoluta” per al govern, immers a pal·liar una emergència sanitària que “hauria de ser un crit d’atenció sobre les dramàtiques conseqüències que pot tindre el canvi climàtic”.

SEO/Birdlife, per la seua part, convida a celebrar el 50 aniversari del Dia de la Terra amb una reflexió: cuidem bé la Terra que ens acull? L’ONG assenyala que la crisi del coronavirus “ha de fer-nos pensar en la relació i interacció que tenim amb el planeta”.

També et pot interessar

stats