El coronavirus als municipis valencians: 288 segueixen en risc extrem

La corba baixa a la majoria de les grans ciutats i el cordó litoral, amb excepcions com ara Novelda i Sant Vicent del Raspeig

Diverses persones esperen en el vacunòdrom de la Ciutat de les Arts i les Ciències, a València
Diverses persones esperen al vacunòdrom de la Ciutat de les Arts i les Ciències, a València / Efe

Un total de 288 municipis valencians es troben en situació de risc extrem per propagació del coronavirus, segons s'extrau de l'últim balanç territorialitzat que ha publicat aquest dimarts la Conselleria de Sanitat. Són 43 menys que els que hi estaven ara fa set dies en aquest escenari epidemiològic, el màxim nivell d'alerta que considera el Ministeri de Sanitat, amb incidències acumulades per damunt de 250 positius per cada 100.000 habitants. 

Les dades constaten una baixada dels positius a la majoria de localitats, però la pandèmia continua present amb força. Els grans nuclis de població i el cordó litoral segueixen concentrant la majoria dels nous casos de Covid-19 i mantenen el semàfor roig. La Llosa, un xicotet municipi on viu a penes un miler de persones, és l'única excepció en verd per no haver tingut cap positiu en la darrera quinzena. 

La tendència és descendent en gran part de les ciutats, incloses les quatre més grans (València, Alacant, Elx i Castelló de la Plana) i altres enclavaments turístics que han estat en el punt de mira en les últimes setmanes, com ara Orpesa, Peníscola o Calp.

En alguns punts de mapa, però, sembla que encara no s'ha assolit el pic i els contagis continuen a l'alça. De les 65 ciutats de més de 20.000 habitants, un total de 24 tenen incidència per damunt de 500 i dupliquen el llindar de risc extrem. Novelda (Vinalopó Mitjà) és la que presenta una taxa més elevada -1.309-, mentre que Picassent, Benidorm, Almoradí i Xàbia superen els 700 punts. Crida l'atenció l'evolució de la pandèmia a Sant Vicent del Raspeig, on la corba no ha cessat de pujar a pesar que està prop de complir un mes amb la mobilitat nocturna restringida. La incidència acumulada s'ha multiplicat per més de tres des d'aleshores i se situa actualment en 665 contagis per cada 100.000 habitants.

També es registren incidències molt altes en municipis de menor poblció, com ara Navarrés (2.064), Benigànim (1.540) o Monfort (1.102).

També et pot interessar

stats