La Comunitat Valenciana registra 966 nous contagis, la xifra més baixa en 40 dies

Sanitat ha notificat 11 morts, el registre més alt des que va començar la quarta onada

Personal sanitari realitza un PCR
Personal sanitari fa una PCR / Salas (Efe)

L’avanç de la campanya de la vacunació, que supera el 70% de la població valenciana almenys mb una dosi, i les restriccions per frenar l’avanç de la pandèmia comencen a quedar reflectides a la Comunitat Valenciana, on la quarta onada baixa progressivament dia rere dia. Aquest dimarts, la Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 966 nous contagis de coronavirus en les últimes 24 hores, la xifra més baixa de casos diaris des del 30 de juny. Per províncies, són 116 a Castelló, 461 a Alacant i 389 a València. 

Aquesta caiguda dels positius s’aprecia també en el registre de casos actius. En aquests moments hi ha 23.035 persones malaltes de coronavirus al territori valencià, 1.800 menys que dilluns passat. 

Pel que fa a la pressió hospitalària, cau el nombre de persones ingressades en planta i a les unitats de cures intensives. Hui dia hi ha 626 malalts hospitalitzats als centres sanitaris valencians, 42 menys que ahir. Quant a les UCI, ara mateix hi ha 105 pacients en vigilància intensiva, 10 menys que dilluns passat. 

Tanmateix, la cara més negativa la trobem hui en els registres de defuncions. Sanitat ha comunicat 11 morts que corresponen als últims set dies, el nombre més alt de decessos des de l’inici de la quarta onada, a finals del mes de juny. 

La incidència baixa més de 30 punts en només un dia

Segons dades del Ministeri de Sanitat, Ia incidència acumulada en els últims catorze dies baixa 34 punts en només un dia, fins als 453 casos cada 100.000 habitants. D’aquesta manera, continua situant-se per davall de la mitjana nacional, amb una IA de 528,38 positius. 

Per grups d'edat, la franja de 12 a 19 anys presenta la incidència més elevada, amb 1.078 casos, seguida del grup de 20 a 29 anys, amb 1.048 positius.

Així mateix, la taxa de positivitat a la Comunitat Valenciana se situa en el 16,39%, més de dos punts per damunt de la mitjana de les comunitats autònomes, de 13,81%.

Quant a la pressió hospitalària, baixa la taxa d’ocupació tant en planta com a les UCI. Els hospitals valencians tenen un 6,35% del total de llits ocupats per malalts de Covid, que augmenta al 15,54% en vigilància intensiva.

També et pot interessar

stats