Corinna demana que Joan Carles I la indemnitze pel seu tractament de salut mental

També exigeix una compensació pels experts que va haver de contractar per a acostar-se al govern espanyol

Imatge d'arxiu de Corinna i el rei emèrit Joan Carles I
Imatge d'arxiu de Corinna i el rei emèrit, Joan Carles I / Europa Press

L'empresària Corinna zu Sayn-Wittgenstein ha demanat a la justícia britànica que reclame al rei emèrit Joan Carles I una indemnització pels costos del seu tractament mèdic de salut mental. També exigeix una compensació per la "instal·lació de mesures de seguretat personal i serveis diaris de protecció" i per la contractació "d’exdiplomàtics i exfuncionaris del govern" perquè intervingueren amb la finalitat de "posar fi a l'assetjament" que denuncia de l’emèrit.

En la demanda, presentada al desembre davantde l'Alt Tribunal de Londres, Corinna ha sol·licitat ser indemnitzada per les despeses a les quals diu que va haver de fer front per a contractar el seu personal de relacions públiques i comunicació per tal de "mitigar els danys causats" a la seua reputació en la premsa.

L’empresària no ha precisat la suma que requereix a l'exmonarca, però sí que ha assenyalat que espera rebre els interessos corresponents de conformitat amb la llei per l'import i el període que el tribunal londinenc considere oportú.

En el marc de l'escrit ha subratllat que "ha patit gran angoixa, ansietat, privacions de somni i preocupació per la pròpia seguretat física i la dels seus fills". I ha insistit que "ha sigut objecte d'una contínua amenaça de mal físic, intrusió i vigilància" pel rei emèrit.

Acusa Joan Carles I d’intentar “destruir” la seua reputació

Així mateix, ha acusat l'exmonarca de tractar de "destruir" la seua reputació i difondre “comentaris difamatoris" en els mitjans de comunicació, cosa que, segons assenyala, li ha causat "angoixa emocional i psicològica i depressió" i li ha comportat perdre diversos amics personals pròxims i socis comercials.

Segons ha remarcat, l'actuació que atribueix al rei emèrit li ha generat "pèrdues i danys econòmics" per la despesa que li ha tocat assumir per al "tractament mèdic per l'ansietat i l'angoixa", així com pels pagaments relatius als serveis de seguretat contractats per a ella, els fills i les peòpies residències". 

També et pot interessar

stats