Corinna demanda Joan Carles I per assetjament i demana una orde d’allunyament al Regne Unit

Segons el 'Financial Times', Corinna sosté que ha estat sotmesa a vigilància encoberta per agents del rei emèrit

Corinna zu Sayn-Wittgenstein
Corinna zu Sayn-Wittgenstein / À Punt NTC

L'empresària Corinna zu Sayn-Wittgenstein ha presentat una demanda davant del Tribunal Superior britànic en què acusa el rei emèrit d'Espanya, Joan Carles I, i els serveis secrets espanyols de sotmetre-la a "vigilància il·legal" i assetjar-la, segons ha informat el diari britànic Financial Times.

La denúncia sosté que va patir assetjament "des de 2012 fins al present". Això inclou amenaces i difamacions; així com vigilància tant "encoberta" com "visible" a càrrec d'agents del rei emèrit i dels serveis secrets.

Tal com apunta el diari, la demanda, presentada el desembre passat però el contingut de la qual no s'ha conegut fins ara, també busca una substancial compensació econòmica i demana al Tribunal Superior de Londres una orde d'allunyament almenys de 150 metres contra Joan Carles I.

El rei emèrit d'Espanya nega haver comés cap delicte, encara que el seu equip legal no ha presentat encara un escrit de defensa davant del tribunal, tal com assegura el diari britànic.

El Financial Times preveu que la demanda inicie una batalla legal sobre la capacitat dels tribunals britànics de jutjar el cas, ja que Joan Carles I és un antic cap d'Estat d'una altra nació que no viu al Regne Unit.

En el centre de la polèmica està el pagament que el rei va fer a Corinna de 65 milions d'euros, part suposadament d'uns diners que el difunt rei de l'Aràbia Saudita havia enviat a un compte bancari de Suïssa i vinculat amb una fundació amb avantatges fiscals amb seu a Panamà, el beneficiari de la qual era Joan Carles I.

En la demanda, l'empresària assenyala que la intenció del monarca era assegurar que tant ella com els seus fills anaven a poder mantindre's perquè, com agrega Corinna, a Joan Carles el preocupava que la seua família poguera recórrer contra la seua herència si li deixava alguna cosa a ella.

També et pot interessar

stats