La corba de contagis continua repuntant en plena Setmana Santa

Sanitat ha notificat 212 nous casos, vora un centenar més que fa set dies.

Un pacient de Covid-19 és atés en un hospital
Un pacient de Covid-19 és atés en un hospital
03 d'abril 2021 - 17:23

La Conselleria de Sanitat ha notificat aquest dissabte 212 nous casos de Covid-19 confirmats per prova PCR o a través de test d'antígens des de la darrera actualització de dades. Aquesta xifra fa palés el repunt de contagis que s'observa des de fa dies, que continua en plena Setmana Santa. Així doncs, fa set dies es registraren vora 100 casos menys, 119.

Quant a la situació als hospitals valencians, a hores d'ara hi ha 385 persones ingressades a la Comunitat Valenciana: 297 en planta i 88 a les unitats de cures intensives. Divendres passat hi havia 450 persones hospitalitzades, 100 d'elles a les UCI.

Sanitat també ha comunicat 8 morts per coronavirus en l'última jornada. La xifra de defuncions a causa de la Covid-19 des de l'inici de la pandèmia és ja de 7.177 valencians i valencianes.

La situació a les residències es manté en 4 positius 

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, la situació es manté estable, amb quatre casos positius, un a la província d’Alacant i tres a la de València. Totes les persones infectades de coronavirus són residents, i entre els 8 decessos comunicats aquest dissabte, un s’ha produït en un geriàtric. Actualment són dues les residències que es troben sota control sanitari. 

8 nous brots, la majoria d’origen social 

La Conselleria de Sanitat Universal també ha notificat 8 nous brots per coronavirus des de l’última actualització de dades. D’aquests, 7 són d’origen social, regisrats a la Pobla de Farnals (8 casos associats), l’Alfàls del Pi (6), València (5 i 3), Alacant (6), Callosa d’en Sarrià (5) i Almoradí (6). El brot més nombrós, no obstant això, és d’origen laboral, s’ha donat a Faura, al Camp de Morvedre, i afecta 9 persones. 

La incidència acumulada s'incrementa en 4 punts

De manera gens habitual en un dia festiu o cap de setmana, el Ministeri de Sanitat ha publicat aquest dissabte noves dades de l'evolució de la pandèmia. Unes xifres que deixen la incidència acumulada a 14 dies a la Comunitat Valenciana en 33 casos per cada 100.000 habitants, el que significa un increment de 4 punts respecte a la IA notificada aquest dijous. 

No obstant això, la Comunitat Valenciana continua amb la incidència acumulada més baixa de tot l’estat espanyol, que en aquests moments és de 151,79 casos per cada 100.000 habitants, el que equival a un risc alt. 

També et pot interessar

stats