La coordinadora d'ONGD recorrerà contra la sentència del cas Blasco en els pròxims dies

Les peces 2 i 3 d'aquest procés jutjaven la responsabilitat penal pel desviament de fons destinats a un hospital a Haití que no es va fer mai.

Inici del judici de la primera peça del cas Blasco en una imatge d’arxiu
Inici del judici de la primera peça del cas Blasco en una imatge d’arxiu / Europa Press

La Coordinadora Valenciana d'ONGD presentarà en els pròxims dies un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem contra la sentència sobre les peces 2, i 3 del cas Blasco. En aquestes peces es jutjava la responsabilitat penal pel desviament de fons destinats a la construcció d'un hospital a Haití que mai es va fer i altres projectes humanitaris entre els anys 2007 i 2012. La coordinadora va considerar el passat mes d'abril "decebedora i indignant" la sentència de l'Audiència de València, que condemna l'exconseller de Solidaritat i Ciutadania, Rafael Blasco, a un any de presó per malversació de cabals públics en el segon juí del cas Cooperació. En aquell moment ja va explicar que, a pesar que la sentència declara provats "uns fets gravíssims" i condemna per delictes de malversació, prevaricació, frau en subvencions i falsedat documental, entre altres, la sentència imposa unes penes que no són "ni mínimament proporcionals a la gravetat dels delictes".

Per a aquest dimecres de vesprada, la coordinadora ha organitzat conjuntament amb l'Observatori Ciutadà contra la Corrupció, un webinari per a analitzar la sentència de la secció quinta de l'audiència provincial de València. L'objectiu "és propiciar una anàlisi crítica de la resolució judicial per part de la ciutadania", explica en un comunicat. Participaran el webinari Jorge Correcher Mira, professor de Dret Penal de la Universitat de València i José Antonio Martín Pallín, fiscal emèrit del Tribunal Suprem. També Raúl Vidal Sánchez, advocat de l'acusació popular, que en nom de la coordinadora valenciana d'ONGD explicarà els arguments jurídics que fonamenten el recurs de cassació davant el Suprem.

La Coordinadora ha recordat que a pesar de la gravetat dels delictes, les penes anaren de tres mesos a cinc anys i mig de presó per als 22 condemnats, hi va haver dues absolucions i la sentència no va fixar responsabilitat civil. Entre els 24 acusats estava l'exconseller Rafael Blasco i el seu equip d'alts funcionaris, entre ells Josep Maria Felip o Marc Llinares, i empresaris com Augusto César Tauroni.

També et pot interessar

stats