La cooperativa Koynos, premiada per la seua app sobre l'encopresi en persones amb autisme

L'Associació Espanyola de Professionals de l'Autisme (AETAPI) ha atorgat el premi de bones pràctiques a la cooperativa valenciana pel seu projecte Encopretika, que facilita la prevenció d'episodis de defecacions involuntàries

L'app de la cooperativa valenciana Koynos ha sigut distingida amb el premi de bones pràctiques de l'AETAPI
L'app de la cooperativa valenciana Koynos ha sigut distingida amb el premi de bones pràctiques de l'AETAPI / Koynos Cooperativa

Una app desenvolupada per la cooperativa valenciana Koynos ha guanyat el premi biennal a la investigació i la innovació sobre autisme Angel Rivière, de l'Associació Espanyola de Professionals de l'Autisme (AETAPI) en la modalitat de bones pràctiques.

El projecte Encopretika ajuda a establir un mètode basat en el suport actiu per al tractament de l'encopresi primària i la prevenció de la impacció fecal. Els problemes gastrointestinals estan relacionats amb la presència d'alteracions conductuals en persones amb trastorns del neurodesenvolupament i grans necessitats de suport, segons ha detallat la cooperativa en un comunicat.

Aquesta solució tecnològica permet que la família, els cuidadors o el personal de suport registren des dels seus telèfons mòbils les deposicions que la persona amb necessitats de suport fa al llarg del dia. Gràcies a l'elaboració d'estadístiques i a la visualització de dades, l'aplicació facilita la creació de rutines que poden previndre possibles episodis d'encopresi.

La membre del consell rector de la cooperativa Cristina Santamarina ha sigut la responsable del desenvolupament d'aquest prototip d'aplicació que s'ha testat en l'entitat. El premi Angel Rivière suposa el reconeixement d'aquesta metodologia com una bona pràctica professional en la intervenció i la creació de suports per a les persones amb TEA i les famílies.

També et pot interessar

stats