Més de 450 dies d’espera per tindre plaça en un centre de dia: la denúncia de la Plataforma en Defensa de les Persones Autistes

La Conselleria de Polítiques Inclusives assegura que des de 2015 hi ha hagut un augment del 17% de les places

La Plataforma en Defensa de les Persones amb Trastorn de l'Espectre Autista, en una concentració / À Punt NTC
02 de novembre 2021 - 16:10

Sheila és una jove de 21 anys amb espectre autista que, a causa de l'edat, ja no pot anar a un centre educatiu i, per tant, passa tot el dia en casa, amb la família. Amb la falta de rutina, pateix un comportament més agressiu, amb colps i crits. Un comportament que no tenia quan podia anar al col·legi.

Així ho ha denunciat la família, que ha assegurat que no els han concedit, de moment, una plaça en un centre de dia, tot i que a més, la jove té reconeguda una diversitat funcional d'un 85% i un grau 3 de dependència. "Sempre hem d'estar un amb ella. Hem arribat a un punt que no podem més" ha denunciat María Amate, la seua àvia.

Des de la Conselleria de Polítiques Inclusives ha explicat a À Punt que des de 2015 hi ha hagut un augment del 17% de places en centres de dia. Per contra, la Plataforma en Defensa de les Persones amb Trastorn de l'Espectre Autista ha denunciat que les llistes d'espera per ingressar als centres de dia poden superar els 450 dies. Han afirmat que fa anys que reclamen a l'administració més places i programes especialitzats, per facilitar la integració de les persones del col·lectiu.

També et pot interessar

stats