Controlat l'incendi forestal a Sierra Bermeja després de quasi una setmana de lluita

El foc ha cremat vora 7.800 hectàrees de paratge natural i els primers indicis amb què treballen les autoritats apunten que va ser provocat

Diversos mitjans aeris treballen per a sufocar les flames de l'incendi declarat a Sierra Bermeja, Màlaga
Diversos mitjans aeris treballen per a sufocar les flames de l'incendi declarat a Sierra Bermeja, Màlaga / Álvaro Cabrera (Efe)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
14 de setembre 2021 - 08:44 Actualitzat: 14 de setembre 2021 - 09:31

La direcció d'extinció de l'Infoca, el servei andalús d'extinció d'incendis forestals, ha donat per controlat l'incendi forestal declarat al paratge natural de Sierra Bermeja dimecres passat i que afecta almenys sis municipis de Màlaga.

L'anunci l'ha confirmat el president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, vora les set del matí d'aquest dimarts en una publicació en Twitter. "La pluja que cau des de fa hores ha sigut la millor aliada de l'intens i admirable treball dels equips de reforç", ha escrit.

El dirigent autonòmic ha afegit, a més, que ara s'activa el nivell 0 d'emergència i ha avançat que ara "queda una fase complexa" fins que el foc s'aconseguisca extingir completament.

El treball dels efectius que lluiten contra les flames des de fa quasi una setmana ha permés ja que des de la passada nit el veïnat dels municipis de Jubrique, Faraján, Júzcar, Alpandeire i Pujerra, que va haver de ser desallotjat diumenge passat de manera preventiva per l'incendi, poguera anar tornant a les seues cases de manera "prudent, escalonada i progressiva". En total, 1.366 persones. Els 250 residents de Genalguacil, la sisena població envoltada pel foc, han sigut els últims a tindre permís per a retornar a les llars: la direcció operativa de l'Infofa ho ha autoritzat aquest dimarts de matí.

Continuen evacuats per precaució, però, els residents de Genalguacil, la sisena població envoltada pel foc. 

L'incendi de Sierra Bermeja ha arrasat fins ara unes 7.800 hectàrees i s'ha cobrat la vida d'un bomber forestal. La Fiscalia de Medi Ambient considera que les primeres dades de la investigació apunten que el foc ha sigut causat de manera intencionada, si bé és prompte per a disposar d'informació sobre l'autoria.

També et pot interessar

stats